Martin Hašek
21. července 2015 • 10:00

Czech Bowl? To byla skutečně špičková kultura jako řemen

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popularita amerického fotbalu v Česku stále roste. Fronty před pokladnami v Edenu před začátkem ligového finále Czech Bowl a nakonec přes čtyři a půl tisíce fanoušků v hledišti to jasně ukazují. Czech Bowl má přitom v sobě sílu, která v Česku možná jednou Eden arénu vyprodá.



Je zjevné, že fenomén amerického fotbalu se v zemi chytil, k čemuž jako ideální reklama slouží nablýskaná show jménem NFL, dnes už běžně dostupná na programech kabelových televizí s odborným českým komentářem. Fanouškovská báze slovutných zámořských organizací je v Česku na vzestupu, o čemž v Edenu svědčili fanoušci navlečení do oblečení s logy amerických klubů.

Americká hra v českých podmínkách má samozřejmě svoje limity. Jedním z nich je současná suverenita Prague Black Panthers, jehož převaha je značná, a může trvat léta, než se v českých podmínkách potká se sobě rovným.

V dlouhodobém hledisku ale silný lídr české prostředí posunuje vzhůru. Nehledě na to, že případný výrazný úspěch v rakouské lize, která je pro Black Panthers hlavním cílem, může sportu přinést další pozornost.

Czech Bowl teď nepřináší dramatické souboje o titul, každoročně však demonstruje vzestupnou tendenci hry v Česku, k níž přispívají zahraniční trenéři i posily na klíčových pozicích.

V Czech Bowlu nejde jenom o sport, je to prezentace hry širokému publiku. A to se znovu povedlo. Vidět hrát quarterbacka Kylea Newhalla-Caballera, jenž nebyl daleko od NFL, stojí za to.

Česká asociace amerického fotbalu nezapomíná na propagaci, slogan o nejtvrdší kulturní události sezony se povedl. Letošní finálový zápas podpořili Vlastimil Harapes, Ivan Mládek, Xavier Baumaxa nebo Divokej Bill. Třeba časem dojde i na poločasové vystoupení některé z hudebních hvězd, tak jak je to zvykem při Super Bowlu.

CZECH BOWL: Black Panthers smetli Bobcats a slaví titul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud