Martin Hašek
1. ledna 2016 • 17:06

Koudelka v Ga-Pa osmý? Forma i povzbuzení do další práce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turné čtyř můstků začalo výpadkem proudu v Oberstdorfu, kvůli kterému přestal fungovat výtah na skokanskou věž. Roman Koudelka ale ve druhém závodě seriálu v Garmisch-Partenkirchenu naskočil do fungujícího výtahu zpátky do desítky Světového poháru. A nemusí z něj vystoupit.



Je pravda, že před rokem skákal Koudelka na Turné jako jeden z favoritů, ale právě proti téhle výzvě si ověřil, že na situace nejvyššího fyzického i psychického vypětí nebyl ještě zcela připraven. Proto i po velmi povedené minulé sezoně udělal v létě velké změny v přípravě, které ho mají v dlouhodobém výhledu posunout trvale do špičky.

V Garmisch-Partenkirchenu byl teprve podruhé v sezoně mezi deseti (osmý), ale takový výsledek na Turné se hodně cení. Na začátku nového roku je to pro Koudelku povzbuzení, důkaz, že jde po správné cestě.

Udržet správný směr není ve skokanském světě nic snadného. Stačí se podívat na letošní trápení dvojnásobného olympijského šampiona Kamila Stocha nebo rekordmana v počtu vítězství ve Světovém poháru Gregora Schlierenzauera.

Poměry ve světovém skoku se mění, přichází nová generace silných závodníků. A Koudelkovým cílem je jejich nástup zachytit a vyvézt se s ní k nejlepším rokům své kariéry, které ho v sezonách do olympiády 2018 v Koreji můžou čekat. Nepůjde to rychle a nepůjde to snadno, ale může to fungovat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud