Martin Hašek
19. srpna 2016 • 13:22

Fuksa se nedostal na maximum. Scházel adrenalin v pravou chvíli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl z něho být nový Martin Doktor, ale Martin Fuksa poletí z Ria domů jako muž, který se nedostal na maximum svých možností. A je třeba zdůraznit, že jde především o kilometr, kde patřil k favoritům na medaili. Dvoustovka byla od začátku střelbou naslepo.



Na vytrvalostním kilometru byl Fuksa v posledních dvou letech vždy vicemistrem světa a medailové ambice byly oprávněné. Ani sám závodník na ni určitě nemyslel jen v koutku duše, jak řekl po finále.

Proč to nevyšlo? Je třeba říct, že olympiáda není fotbálek s kamarády. Případ Fuksa bude chtít podrobnou analýzu.

Faktem je, že Fuksa už od jara na hlavní soupeře ztrácel. Na květnovém Světovém poháru v Račicích ho převálcoval nejen favorizovaný Němec Brendel, ale také mladý Moldavec Serghei Tarnovschi. Fuksa plánoval v Riu útok, do party se ale místo něj vrátil Brazilec Isaquias Queiroz.

Fuksa ztratil ve finále na vítěze přes šest sekund, tedy parník.

Jeho tým teď bude muset analyzovat způsob přípravy, ale problém může ležet i v mentálním nastavení závodníka.

„Já na Rio myslím asi fakt pořád,“ říkal Fuksa několik týdnů před Hrami. Jeho naladění v Riu? „Překvapilo mě, jak jsem to měl možná i trochu na háku. Fakt jsem byl úplně v klidu.“ Mělo to být obráceně, to je jasné. Adrenalin musí přijít v pravou chvíli. Pozitivní je, že tyhle zkušenosti by Fuksa nikde jinde nekoupil. Tokio čeká.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud