Martin Hašek
14. září 2017 • 08:50

Anonym, který zničil Kejvalovy ambice: černá zpráva, černý den

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestliže ve Hře o trůny nosí černé zprávy černí ptáci, český sport ve středu anonymní dopis z černého temna dovedl do ještě temnějších časů, které jsme zatím zažívali. Nepodepsané obvinění minimálně na několik měsíců zhatilo dlouhodobé úsilí o vstup Jiřího Kejvala do nejmocnější organizace světového sportu. Malost. Trapnost. Ubohost.



Kdo za to může? Je to jasná otázka s velmi nejasnou odpovědí. Jedovaté psaníčko dorazilo do sídla MOV v Lausanne - v symbolické datum 11. září - z prostředí českého sportu v tu nejhorší dobu. Nebo v tu nejlepší, podle toho, co se komu hodí.

Samotná dotační kauza už vykonala mnoho zlého, v podstatě paralyzovala český sport. Ten dostal v atmosféře politického zmatku ránu do vazu právě ve chvíli, kdy příspěvky pro sport měly výrazně narůst.

Poslední měsíce se ČOV ocitl v těžkém nesouladu s Českou unií sportu, mocné organizace spolu bojovaly o peníze a i vzájemné vztahy jejich představitelů provázely vyhrocené emoce. To ale zdaleka nemusí být důvod pro takovouhle prasárnu…

Drobným nadhledem můžeme spekulovat také o tom, že Kejval jako člen MOV se nemusí hodit do plánů někomu ze samotného MOV. Kejval se vrcholným strukturám přiblížil poté, co olympijský svět ohromil svým projektem olympijských parků a získal si tím vlivného spojence v kuvajtském šejkovi Ahmadu Fahadovi Ahmedi Al-Sabahovi. Ten na zasedání v Limě chybí, je to náhoda?

Nečekaným momentem v anonymním dopise Bachovi je zmínka o pádu sázkové společnosti Sazka. To je v souvislosti současných událostí poměrně nečekané. Že by za vším stál slavný šofér drahých bentley? Huš! Huš! Hušák! Kdo ví? Lehko se očerňuje, o viníku se vcelku dokonalou angličtinou se bude jen spekulovat…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud