Martin Tomaides
10. září 2016 • 21:30

Výhra zvedla sebevědomí. Ale Rusové si hlavní zbraně šetří do Kanady

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špičkový hokej na začátku září? Když je venku téměř 30 stupňů? Na to člověk skutečně není zvyklý. V O2 areně se v sobotu odpoledne hrál. Česká reprezentace přivítala Rusko a když pomineme zraněné, startovalo se v nejsilnějších možných sestavách. Soubor trenéra Josefa Jandače si ze zápasu odnesl dobrý pocit, soka zlomil 2:1 po samostatných nájezdech, moc směrodatný ale výsledek není. Kvůli hře soupeře.



Ruská soupiska nahání strach. Co jméno, to známá tvář. Kdo není v NHL, ten je elitou v našlapané KHL. Jenže výkon na ledě O2 areny plno superhvězd schoval. Alexandr Ovečkin se po ledě pohyboval s klidem, dostal se vlastně do jedné pořádné šance a svou rychlost prakticky neprezentoval. Mezi ostatními zanikl také šikula Vladimír Tarasenko a takový Jevgenij Malkin byl nejlépe vidět na kostce před zápasem.

Rusové odehráli přípravný zápas tak na 40 % svých skutečných možností. A nelze se jim divit. Jsou si vědomi své síly a nebyl důvod jí plýtvat v přípravě. Zranění Vladimíra Sobotky z první bitvy mohlo být varováním.

Navíc je také dost dobře možné, že stratég Oleg Znarok nechtěl veřejně předvést některé své hlavní zbraně. Proč je soupeřům ukazovat s předstihem? I centr Jevgenij Kuzněcov po zápase přiznal, že tuhle část své hry, kterou považují Rusové za silnou, ještě chtějí vypilovat.

I tak to ale neznamenalo, že český fanoušek nedostal to, za co si štědře zaplatil. Hokej se hrál krásný a napínavý. Tvrdý a bojovný. O strkanice nebyla nouze a domácí dělali, co mohli, aby byli rovnocenným soupeřem. S širokou marodkou se poprali dobře a na ledě bylo vidět, že mužstvo je na velký turnaj připraveno. V O2 areně nechalo všechno.

Tou pravou zkouškou bude ale až středeční bitva s hladovým týmem Severní Ameriky do 23 let...

Jandač o protržení střelecké smůly v O2 areně: Konečně jsme to odpanili
Video se připravuje ...

Milan Michálek o prodloužení 3 na 3: Je to zábava, ale je to i pěkně těžké
Video se připravuje ...

Neuvirth po premiéře v národním týmu: Bylo to trochu jiné, než jsem očekával
Video se připravuje ...

Plekanec o gólu: Ani nevím, jestli jsem ho dal já
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud