Michal Koštuřík
30. srpna 2014 • 08:59

„Nová“ Jihlava je lepší, ale vyhrávat pořád neumí. Moc šancí už nepřijde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Jihlavě skončil letní spánek a začalo se pořádně pracovat. To, co tři měsíce nešlo, se najednou zvládlo během tří dnů. Úzký kádr rozšířili a zkvalitnili čtyři hráči (Hybš, Babatunde, Šulek, Kovář). Nic se naopak neudálo kolem trenéra a jeho realizačního týmu. O odvolání Petra Rady údajně nepadlo na Vysočině ani slovo, majitel klubu František Vaculík za bývalým reprezentačním koučem dál stojí. V pořádku, ale už musí přijít výsledky.



„Nový“ tým měl první šanci proti Českým Budějovicím. A byla to šance, která se musí proměňovat, chce-li se osmý celek minulé sezoně vydrápat nahoru z posledního místa. Výsledková realita byla opět chudá, nedostačující.

Remíza 0:0 sice připravila Jihlavu o nulu na kontě, ale žádaný klid nepřinesla. Spíš další rozpaky nad útočnou fází mužstva a obřím střeleckém trápení hvězdy Harise Harby.

Jedno se ale musí nechat. Výkon Vysočiny šel výrazně nahoru, Radovi vyšel risk s okamžitým nasazením dvou posil. Záložník Marián Kovář byl v prvním poločase nejlepší na hřišti, sparťanský host Matěj Hybš upevnil levý kraj obrany a stal se vítanou alternativou na standardní situace. Nováček bral bod s velkým štěstím, což také jeho zástupci přiznali a ocenili výkon protivníka.

Je jasné, že Rada dostane během reprezentační pauzy prostor na práci. Hráče má a teď je musí připravit tak, aby začali vyhrávat. Jinak půjde od válu on.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Jihlava - České Budějovice 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud