Michal Koštuřík
15. března 2015 • 20:06

Bohorovný mistr se dostal pod tlak, Zlín domácí zápas nezvládl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z tohoto se nestačí vyspat. Chce to precizní analýzu hry a psychologický rozbor duší. To vše do čtyřiadvaceti hodin. Jinak bude zle. Hokejový mistr ze Zlína odevzal třetí zápas série do rukou rivalské Komety způsobem, který zaráží.



Vlachův soubor, dlouhodobě oceňovaný za příkladnou morálku a stoprocentní přístup k povinnostem, v důležité čtvrtfinálové bitvě selhal. Herně i mentálně. Hráči jako by podlehli dojmu, že když si přivezli z Brna jedno hodnotné vítězství, tak už mají odpracováno a postup do semifinále přijde bez další námahy.

Krutý omyl! Ačkoliv výsledek 1:2 a moře promarněných šancí naznačují, že to se Zlínem nebylo tak špatné, je to klam. Hosté předčili obhájce titulu ve všech klíčových ukazatelích. Ne že by Čajánek a spol. utkání odflákli, to na úrovni play off snad ani není možné. Ale nedali do hry všechno, co v nich je a co si vyvrcholení sezony žádá. V soubojích jim chyběl krok, takže faulovali. V koncovce konali bez rozmyslu, zbrkle. Mantinely nechali odpočívat, neházeli na ně soupeřovy hráče. Nezkusili nic vyprovokovat, nastartovat sami sebe a zaražené publikum.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Zlín - Brno 1:2
Video se připravuje ...

Proč k tomu došlo? To vědí jen hráči sami. A jen oni to mohou zítra napravit. Z dílčích výpadků se v nedávné minulosti dokázali vždy poučit. Prvním krokem vpřed může být porada v kabině, které hned po zpackaném zápase velel kapitán Petr Čajánek.

Po dnešku jsou ale Zlínští v manku a koncentrovaná Kometa nevypadá, že by byla připravena dobře rozehranou sérii pustit. Pod tlakem se dusí mistr.

MOMENT: Antonín Honejsek rozhodl utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud