Michal Koštuřík
2. listopadu 2017 • 16:00

Reprezentační psanec Kašík je pro Jandače pořád vzduch. Byl by jím i ve Spartě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bráně i při pozápasových oslavách s fanoušky umí pěkné gymnastické kousky. Možná by mohl Libor Kašík přiskákat po rukách k Josefu Jandačovi, aby si ho všimnul. Anebo mu aspoň poslat pár DVD se svými zápasy.



Ne, vážně. Trenér hokejové reprezentace o zlínské hvězdě povědomí má. Ví, kde chytá, eviduje jeho úspěšnost a vliv na tým. O tom snad nemůže nikdo pochybovat, Jandač má extraligu zmapovanou. Jen se mu asi holt lépe dohlédne na jedno místo než na druhé. Nebo má své interní požadavky na hráče, které Kašík nesplňuje. Že ho nevezme na Karjala Cup, to se čekalo. V brankářské hierarchii ho má někde na šestém sedmém místě. Je to pevná pozice. Navíc v olympijské sezoně jaksi není nálada na testování nováčků.

Možná by nebylo od věci odborné vysvětlení Kašíkových nenominací. Na nezájem stavitele národního týmu nenarazil gólman poprvé a zjevně ani naposledy. Důvod? Zatím ho nikdo nesdělil. Co dělá špatně? Selhává mu vyrážečka, má díru v lapačce? Rozvrací partu v kabině? Chodí pozdě na srazy? Kouří tajně za rohem zimáku?

Pardubice - Zlín: Rolinek dostal přihrávku přes celé hřiště, pak selhal v zakončení
Video se připravuje ...

Netuším, proč je gólman s ověřenou špičkovou výkonností v extralize neustále opomíjen. Kdyby dostal Kašík jeden start za reprezentaci, které byl v mládežnických kategoriích zcela oddán, českému hokeji by to určitě neublížilo. Možná naopak. Samotnému gólmanovi by to každopádně dodalo další motivaci do práce. Nemusel by si říkat, že je veškerá snaha marná, protože chytá v „nějakém“ Zlíně.

V Jandačových očích mají Mazanec s Bartošákem lepší sezonu než Kašík. Je to jen jeho názor, nebo ho podpořil i trenér gólmanů Petr Jaroš? O tom se Jandač nezmiňuje, není to pro něj zřejmě téma. Přitom na svém brankáři visí zlínský tým jako žádný jiný v extralize. Kdyby jeho jednička chytala jen lehce nadprůměrně, nenajdete ho v tabulce uprostřed, nýbrž na dně.

Pro Jandače je to furt málo. Co mu musí Kašík předvést, aby ho nacpal aspoň na jeden turnaj mezi gólmanskou trojici?

Jedno řešení mě napadá: přestup do Sparty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud