Michal Štěpanovský
13. března 2015 • 15:43

Favorit pro sezonu v F1? Mercedes s Hamiltonem je jasná volba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Albert Parku v Melbourne voní podzimní borovice a eukalypty, ale v zákulisí formule 1 je před startem nové sezony pořádně dusno. Ještě se nezačalo závodit a už máme na krku soudy. Pár dní před startem se chtěl Giedo van der Garde soudní cestou dostat na sedačku závodního vozu. Právní bitva v týmu Sauber bude pokračovat ještě během víkendu a uvidíme, čeho se dočkáme.



Po osmi letech se do sestavy McLarenu vrátil Fernando Alonso . Ale ještě si musí počkat. Poprvé v kariéře od roku 2001 bude chybět na startu úvodního závodu F1. Zavinila to havárie před třemi týdny při testovacích jízdách a lékaři mu nařídili klid.

Na závod chce dívat ze svého domu v Dubaji a možná je rád. Britský tým se trápí s motory Honda. Japonci při loňském zavedení turbomotorů o objemu 1,6 litru absentovali a na rozdíl od konkurence mají problémy. Vzhledem k tomu, že letos má každý ze závodníků jen čtyři motory na sezonu, není to povedený začátek.

Jedno však vypadá jistě. Prvních šest závodů by měl vyhrát loni suverénní Mercedes. Tvrdí do Jenson Button, který je v pětatřiceti letech nejstarší ve startovním poli dvaceti lidí. Jedním z těch, kdo se jim bude snažit znepříjemnit život, je Sebastian Vettel , který letos sedí ve Ferrari.

V roce 2015 uvidíme zřejmě dvacet závodů a auta vypadají lépe, než loni s nevzhlednými špičkami (nosy). Mám zkušenost, že když někoho tipuju, tak to určitě nevyjde. Mercedes je ale zřejmě jasná volba, a k tomu bych přidal Lewise Hamiltona . Na koho si vsadíte vy?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud