Miroslav Horák
1. března 2012 • 13:18

Bubla v Litvínově dobublal, teď to chce Kyslík(a)

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Litvínově už zase hasí požár. Sice později než pozdě, ale poprvé ničí skutečný zárodek nebezpečného ohně, nikoli ohořelé větvě v okolí. Ve slavné hokejové baště pochopili, kdo je pověstnou žábou na prameni a zametli se sportovním manažerem Jiřím Bublou, jehož vliv daleko přesahoval svěřené kompetence. Což ve finále dlouhé měsíce škodilo celému hokejovému prostředí pod Krušnými horami.



Tento krok pročistí dusnou náladu v klubu a zatuchlé vztahy promění v normální pracovní prostředí, kde je třeba se soustředit na útěk z barážových chapadel.

V Hlinkově rodišti konečně pochopili, že nic jiného než odstranění Bubly nepomůže (anebo věděli, jen se báli to udělat...).

Někdejší hokejová legenda až do dneška přežila všechny sezónní krize. Paradoxně, když na tom byl extraligový tým nejlépe, padl kouč Vladimír Kýhos.

Tým kupodivu přebral jeho parťák Jiří Kučera, ale ani on dlouho nevydržel a střídačky se nedávno chopil Vladimír Jeřábek. Série zoufalých rozhodnutí litvínovského vedení jakoby nebrala konce.

Zatímco úspěšní experti odcházeli, ti méně schopní zůstávali anebo k týmu přicházeli. To vše pod kontrolou všemocného Bubly, jenž měl u majitelů klubu neotřesitelné postavení. U nich ano, zatímco v podhradí mu jen těžko přicházeli na jméno. Řeč je například i o Robertu Reichlovi.

Abychom však zůstali spravedliví, přestože Bubla kazil litvínovské ovzduší víc než tamní chemička, nejen on může za dlouhodobé soužení extraligového áčka.

Že je chyba i v hráčích a jejich trenérském vedení, to není třeba zdůrazňovat. I proto jsou sny o mistrovském titulu zase na nějaký čas zhola nemožné a zásadním úkolem je udržet nejvyšší soutěž.

Nevím přesně, co nyní zamýšlí management hokejové Vervy, ale já bych se s vervou pustil do nákupu nejdůležitější posily, jejíž jméno zní Robert Kysela. Někdejší litvínovská opora vybudovala v nedalekém prvoligovém Ústí správně fungující teamwork. Na ledě i v kancelářích.

Takový kyslík by teď nemocný klub zatraceně potřeboval.

Jiří Bubla (vlevo), Martin Straka (uprostřed) a Martin Ručinský
Jiří Bubla (vlevo), Martin Straka (uprostřed) a Martin Ručinský

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud