Miroslav Horák
10. dubna 2014 • 09:24

Nesdílím nářky Komety. Mírný trest pro Rachůnka spíš poškodil Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nesdílím brněnské nářky na protežování Sparty v play off, byť zároveň nelze tvrdit, že sudí po ní zrovna jdou. Zrovna tak nepodepisuju názor Vladimíra Kýhose, že hráči v rudém zařizují soupeřům neschopenky dle pokynů Josefa Jandače.



Čemu rozumím, to je hořekování brněnských i nezaujatých fanoušků nad výrokem disciplinárky po Rachůnkově a Hanzlíkově zákrocích. Vytasit totožný postih mi přijde jako holý nerozum.

Nejsem bývalý reprezentant jako šéf trestního tribunálu Karel Holý. Hokeji jistě rozumí víc než já. Navíc po olympiádě v Soči patřím do kategorie pisálků-nýmandů.

Nemyslím si však, že jsem slepý. Věřím svým očím a vlastnímu úsudku.

Z toho mi vyplývá, že Rachůnek vyvázl od poroty slabě odsouzen. Bouře nevole a protestů mi přijde oprávněná.

Pojďme si to projít. Hanzlíkovo napadení náleží do kategorie zkratů.

Ošklivý výpad. Ale zároveň takový, kdy ještě předtím, než vaše hůl hrubě znecitliví tváře protivníka, zde Lukáše Pecha, dojde vám, že jste ulítl.

Jenže to nejde zastavit! Dva zápasy distanc? Adekvátní.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

To Rachůnkův faul náleží do jiné škatulky, do temnější. Záběry dokazují, že dobrých pár vteřin před úkonem hitu věděl přesně, co míní s Vojtěchem Němcem udělat. Srazit, zastavit.

Napadený navíc skončil ve špitále. Ano, i důsledek faulu je třeba posuzovat. Jako v civilním životě. Nedávno inkasoval za podobný prohřešek (spíš o něco slabší) třízápasové volno zlínský bek Zámorský. Tak proč Rachůnek schytal méně?

Nevěřím teoriím, že bývalý sparťan Holý ve vyhrocené sérii hodlal pomoci svým barvám. Takhle však Spartě mírným postihem jejího hráče spíš uškodil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud