Miroslav Horák
11. července 2014 • 12:27

Sobotkova cesta z NHL do Ruska? To je tak trochu trucpodnik

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání, vystřízlivění, peníze. To jsou stěžejní důvody, které Vladimíra Sobotku vyslaly mimo území Severní Ameriky. A zrovna v době, kdy si v NHL vydobyl vysoký kredit. Jenže se v nevhodnou dobu ocitl na nevhodném místě s nevhodnými lidmi. V týmu St. Louis, kde to s oceněním dlouholetých poctivých služeb zrovna nepřehnali. Výsledkem marných dohadování je Sobotkovo sbohem NHL.



Mnozí fanoušci mu jeho krok vyčítají, kroutí hlavou, nechápou. V nejlepších letech se zahrabat někde na Sibiři?!

V lize, sužující čím dál víc problémů?! Ani já nemám ze Sobotkova úprku radost. Jeho um a charakter náleží do prostředí nejkvalitnější světové ligy, nikoli do její kulhající kopie.

Zároveň se však dokážu vžít do jeho uvažování. Z toho mi vychází, proč v této chvíli učinil nouzový krok. Zájem bossů Blues domluvit se se svým velmi důležitým hráčem na solidním kontraktu byl mizerný, neodpovídající odvedené šichtě posledních čtyř let. Zároveň v klubu odmítli útočníka za rozumných podmínek vyměnit.

V patové situaci pomohlo lukrativní ruské laso. Sobotka si na zámořské poměry dosud vydělal spíš drobné, teď utrží balík, vrátí se za rok zpět. Za tak krátkou dobu v Rusku nezamrzne. A národní tým má navíc jistotu parádní opory.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud