Miroslav Horák
4. listopadu 2014 • 12:46

Kolaps se vstupenkami rozladil, tahle sazka nevyšla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slibovali, ujišťovali, nepochybovali. Představitelé Sazky několik dnů před zahájením prodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa hlásili, že jsou připraveni i na ten největší možný nápor zájemců. Zátěžové testy údajně prošly tvrdou zkouškou a není se čeho obávat.



Stačila jedna jediná minuta nakupování a bylo jasno, že se v Sazce mýlili. Server se přetížil už po náporu desítek tisíc přihlášení. Prosím pěkně: Jak ony tréninkové prověrky probíhaly?

Do nepříjemných trablů tak zahučel český hokejový svaz, jenž šampionát pořádá a nyní se musí cítit poškozen obchodním partnerem, jenž má smluvně zajištěnu tučnou provizi z udaných lístků.

Ale hlavně, Sazka rozladila těžko spočítatelný dav fanoušků, kteří nedostali ani možnost se o nákup vstupenek na česká utkání pokusit.

Pokud přijdete do trafiky nebo na benzinku, kde vám řeknou, že terminál neběží a prodej je na neurčito pozastaven, každé další vysvětlení, že nejde o kolaps a že je třeba čekat, vás ještě více vytočí. Takhle černě si nástup kampaně k domácímu šampionátu asi nikdo nepředstavoval…

Věřím tomu, že v Sazce jsou z nastalé situace špatní a upřímně zklamaní. Věřím i tomu, že pro uspokojení zákazníků udělali hodně. Jenže realita prokázala, že ani patřičné pracovní nasazení nevynahradí nedostatečné technické zázemí. Prodejní systémy zkrátka kolabovaly, ať už z ústředí loterijní společnosti přicházela od rána jakákoli vysvětlení, že tomu tak úplně není.

Zkrátka a jednoduše tomu tak bylo. Není potřeba být vzdělán v IT odvětví, aby kdokoli na toto resumé přišel selským rozumem. Celé to působí dojmem, že ze strany Sazky došlo k silnému podcenění situace. Možná si odpovědní řekli, že o ne zrovna levné vstupenky nebude interest takový, že by jejich počítačům zavařil. Kdo ví.

To, co se dnes stalo, je obrovským ponaučením pro všechny zainteresované. Bohužel je třeba mluvit o ponaučení. Tuhle kaňku rozptýlí až samotné mistrovství. To už je ale na někom jiném. Naštěstí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud