Miroslav Horák
20. května 2015 • 18:15

Růžičkův chomutovský vedlejšák. Anebo je vedlejšákem repre?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, nechci zkoušet být vtipný a psát to samé či podobné, čeho už je stejně plný internet. A sice, že Vladimír Růžička vyfasoval deset let, které si odbude v nápravném zařízení Chomutov. Na druhou stranu, deset let na jedné štaci mi jako vězení opravdu připadá, zvláště pak na českém území.



Je ovšem otázkou, zda cosi jako desetiletý kontrakt skutečně spatřilo či spatří světlo světa. Zda se nejedná především o reklamní poutač, velebící chomutovskou organizaci. Vzkaz všem ostatním ve smyslu: Hele, co si můžeme dovolit! Máme super kouče a máme na něj! To koukáte, co? To zaprvé.

Zadruhé? Zpráva o pracovní dohodě na celou dekádu zvoní, to nelze popřít. V době, kdy po šampionátové odmlce stránky novin a webů opět plní novinky v Růžičkově aféře, se každá jiná laděná do pozitivního duchu, hodí jako nikdy předtím. Tedy jemu a jeho okolí.

Informace o desetileté smlouvě může mnohým vyrazit dech, kdežto obyčejná zpráva o dohodě kouče s Chomutovem by nikoho nevzrušila, vědělo se o ní již před mistrovstvím světa (tak trochu na zapřenou kouč fungoval u Pirátů už tuto sezonu).

Zkrátka, na zdejší poměry je to událost. Která alespoň na čas překryje trenérovy opletačky s vyšetřovateli případu nahrávky zhrzeného rodiče, jenž chtěl kdysi na Slavii uplacírovat synátora.

Zdaleka největší nepříjemnost vidím v tom, že Růžička najde v Chomutově uplatnění, které jinde obstarává vícero expertů. Vedle pozice trenérské zastane i roli manažerskou. Jinými slovy, co se kde v klubu sportovního šustne, bude o tom vědět, bude o tom rozhodovat. Chomutov = Růžička.

Na trenéra národního týmu docela nabitý vedlejšák. I když, je otázkou, které angažmá je v tuto chvíli vedlejším pracovním poměrem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud