Miroslav Horák
11. prosince 2015 • 12:31

Vyhozený Klepiš vítězem. Boleslav může jen doufat, že se neukvapila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jméno pořád zvoní. Mistr světa, který hrál i na posledním světovém šampionátu v Praze. Tam, kde dostali pozvánku jen vyvolení. Jakub Klepiš. Nyní nová tvář extraligové Mladé Boleslavi se smlouvou do roku 2018. To on je vítězem zamotaného příběhu posledních dnů. Hraje hluboko pod své možnosti, přesto si polepší. Špičková mzda mu zůstane a stěhuje se na špici tabulky. Co Boleslav? Té nezbývá než doufat, že se nespletla a její miliony nevyletí komínem.



Chápu pohnutky klubových manažerů z města automobilů. Na jinak docela mrtvém trhu se objevila možnost získat renomovaného útočníka, na stole přistála velká ryba, pro mnohé fanoušky BK přímo vánoční kapr.

V boleslavských kancelářích podlehli pokušení ulovit hráče, obecně vnímaného za velkou hvězdu, šli tvrdě za svým a Klepiše na soupisku získali. Čeká nás zářivá budoucnost, věří tamní architekti projektu. Vědí, že po sezoně jim na 99 procent odejde do penze David Výborný , legendu je třeba nahradit. Má jí být Oceláři uvolněný muž.

V Třinci si mnou ruce, zbavili se hráče, kterého sami nechtěli a který jim do půlky sezony nastřílel jen dva góly. Vysoký kontrakt, jaký loni byli ochotni sepsat jenom u Moderů, přebírá druhý tým tabulky. Pro Slezany nepochybně výborný obchod, byť zrovna tam peníze tolik neřeší.

Zásadní otázka zní, jak Klepišův nákup zacvičí s boleslavskou kabinou. Vztahy uvnitř týmu poslední roky zdatně vycizelovali trenéři Výborný s Jelínkem, mají mužstvo pod kontrolou a to šlape. Nálada v týmu je na úrovni, v mančaftu si vše sedlo, hráči se sžili se svými rolemi. Boleslavský teamwork je příkladem mnoha jiným týmům. Třeba Třinci, když jsme u toho.

Příchod plejera, jehož doménou nebývá nastavování vlastního těla do střel soupeře ve třetí, čtvrté lajně či lámání osobáků v Radegast Indexu, je pro mnohé hráče těžkou ranou. Jistě, všichni jsou to profesionálové a měli by to jako profíci brát. To je teorie, praxe bývá často jiná.

Zkrátka, Bruslaři jdou do velkého risku. Aby se nákladná investice vrátila, Klepiš musí své dosavadní výkony mimořádně zvednout. Nikoli o třídu, spíš o dvě. Hned a navíc ne krátkodobě.

V Boleslavi věří v to samé, o čem byli přesvědčeni nedávno v pražském Lvu, poté ve švédském Färjestadu a naposledy v Třinci. Ani na jedné adrese jim mistr světa z roku 2010 velká očekávání nevrátil a nakonec odešel s nepořízenou. Což nemůže být náhoda.

Výborného s Jelínkem čeká další pořádná fuška. Na druhou stranu, zrovna oni dva jsou schopni zvadlou posilu probrat.

 

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud