Miroslav Horák
9. dubna 2016 • 17:00

V Hradci vychladl horký trenérský brambor. Kýhosův nástupce je tušený

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kalous, Varaďa, Mucha, Malík, Dopita… Trenéři různorodé reputace, zkušeností, názorů a schopností se od loňského podzimu marně dožadovali třineckého pokroku. Což jen potvrzuje názor, že stěžejní svízel vězí v osazenstvu kabiny.



 Pokud si hráči sami mezi sebou nevytvoří příznivější pracovní klima, mančaft se ani na další zlaté pouti o mnoho neposune. Třinci to naposledy neklaplo s erudicí, s nováčky, ani s mimořádnou hráčskou osobností.

Je na čase, aby hráči dali najevo, že si luxusní zacházení ze strany vedení zaslouží. Aby zatnuli zuby, nevymlouvali se jeden na druhého a dřeli od prvního dne přípravy. Praktik Vladimír Kýhos jim v nápravě škod napáchaných sebou samými může být dobrým průvodcem.

Odchodem nového zaměstnance slezské hokejové pýchy se otevírají nové otazníky v královéhradeckém klubu. Jeho majitelé byli na Kýhosův odchod připraveni, nebo jinak řečeno, trenér předběhl jimi chystaný nebo uvažovaný krok.

Takže vše nakonec pro obě strany dopadlo dobře – horký brambor na talíři vychladl sám od sebe. Dnes již bývalý náčelník střídačky Mountfieldu neodchází pod Beskydy oficiálně jako nechtěný a hradečtí naháněči mají rázem volné ruce. Ovšem musí rychle jednat.

U týmu zůstal renomovaný Václav Sýkora (v roli konzultanta) a bylo by opravdu s podivem, kdyby si jeho služby Hradec nezabezpečil – byť sám Sýkora už řadu měsíců dává otevřeně najevo, že se do ničeho velkého nehrne.

Což si ale můžeme vysvětlit i tak, že by dávala smysl trenérská dvojice. Sýkora a kdo? Z velkých jmen zůstává na čekané třeba Miloslav Hořava. Silný tandem, co si budeme povídat. Takový, který by mohl výrazně zajímat i konkurenci. Třeba některou barážovou...



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud