Miroslav Horák
2. června 2016 • 14:22

Hadamczika do penze neuklízejte. Po Kometě vypnul, ale v hokeji nekončí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První pohled není věrohodný, mate. Když vidíte Aloise Hadamczika, jak ne zrovna snadno zápolí s ortézou na koleni a jak se s pomocí berlí zvolna přesouvá z místa na místo, neobejme vás dojem, že do pár týdnů máme známého kouče zpátky na scéně.



Jenže jakmile se s ním dáte do řeči, zjistíte, že se v mnoha směrech nic nezměnilo. Vášeň pro hokej a vše s ním spojené je u něj snad ještě silnější než kdy dřív. Ale jsou tu i proměny. I když bych si to já sám těžko dovedl kdy představit, nad olympiádou v Soči dnes mávne rukou. Stalo se, je to pryč, říká. Jistě tomu všichni neuvěří, ale Alois Hadamczik vlastní nadhled.

Tento způsob uvažování, tahle proměna, ho může vrátit do branže poměrně rychle. Na novou práci nekvaltuje, bude si ji hledat v klidu. Jeho minulost mu dává tu možnost, že si pořád může vybírat. Počká si klidně třeba celou příští sezonu. A pak se do toho pustí.

Ač se to nezdá, ve třiašedesáti letech nemusí spěchat. Čtyři otravné operace s ním nezamávaly, ve finále ho spíš uklidní, pomůžou vyplavit nashromážděný stres. Dost možná se AH nadechne k velkému finiši své kariéry.

V obsáhlém středečním rozhovoru pro deník Sport, jehož druhá část vyjde v pátek, dokazuje, jak moc je hokejem pohlcený. Nemluví z něj zapšklost, začíná chápat, že ho od reprezentace nevypudili podlí novináři, uznává, že on sám mohl některé své kroky vést jinak, nebo je neřešit.

To je dobrý začátek pro festovní start v cílové rovince trenérské dráhy. Je jasné, že mnozí nad Aloisem Hadamczikem dávno zlomili hůl, nevěří mu, že ještě svede velkou věc. Což mu nepřinese nic jiného, než novou motivaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud