Miroslav Horák
6. srpna 2016 • 05:00

Krejčí je frajer a nevšední úkaz. Riskuje kariéru i peníze kvůli reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dnešní době je to nevšední úkaz. Vrcholový český sportovec v kolektivním odvětví upozadí kariérní budoucnost, všanc dá choulostivé pracovní záležitosti v klubu, riskuje problémy se zaměstnavatelem, který se rozhodl vyplatit mu více než miliardu korun… Tohle všechno David Krejčí strká za hlavu, jen aby byl u toho, až se v druhé půlce září rozjede Světový pohár.



Blázen? Takové označení v jeho případě možná sedne. Už koncovku poslední sezony NHL podle svých slov odehrál na osmdesát procent. Zbylých dvacet mu sebraly úporné bolesti v kyčli, kterých se zbavil až operací. Na tenhle zákrok vyrazil hned po sezoně, jenže až půlroční rekonvalescence mu může sebrat turnaj, na němž mu tolik záleží. A který staví výš než olympiádu, protože v Torontu se díky novému formátu turnaje prokazatelně představí ti nejlepší z nejlepších.

Nejvyšší bossové v organizaci Bruins nemají s  Krejčím úplně snadné pořízení. Třebaže si ne vždy a zcela sedne s trenéry, protože mívá na hokej občas odlišný názor, ve slavném klubu mu vytvořili maximální pohodlí pro práci. Poněvadž vědí, co se v Krejčím skrývá. Už dvakrát během play off fascinoval svými výkony, patří tradičně k nejproduktivnějším hráčům týmu, je značkou klubu, nikdy za jiný nehrál.

Ze všech možných důvodů rodák ze Šternberku předloni dostal od nadřízených nabídku na kontrakt snů v podobě bakšiše 43 milionů dolarů, které mu Boston vysází do roku 2021. Přes miliardu korun!

Za to samozřejmě očekává maximální loajalitu. Nyní přichází důležité období pro obě strany. Doktoři, dohlížející na hokejistův zdravotní stav, nevidí věci růžově a radí mu, ať zváží, zda jít do risku. Protože účast na World Cupu může Krejčímu dost ublížit, sebrat mu nejen příští sezonu, ale pocuchat mu i ročníky další.

Podle mě řada jiných podobně placených hráčů by na jeho místě neváhala, vsadila na klid, jistotu a vedení reprezentace se omluvila. Nešla by do toho. Krejčí je frajer, chce hrát za každou cenu, klidně si riskne nepříjemnou dohru v klubu. Jen aby byl u toho. Jistě, myslí na sebe, ale nejen na sebe.

Osobně si toho nesmírně vážím.

Vše o Světovém poháru v Torontu najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud