Miroslav Horák
3. září 2016 • 10:07

Krejčí na SP nejede. Proč dostal pozvánku Červenka a ne Hudler

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to bohužel potvrzené, David Krejčí nestihne Světový pohár v Torontu, na přehlídce světových es to české nebude. Centr Bostonu, uvažovaný lídr ofenzivy, garant přesilovky není dostatečně fit po dubnové operaci kyčle. Takže se hledala náhrada. Tou se stal Roman Červenka. Na následujících řádcích zkusím vysvětlit, proč volba padla na něho, a proč třeba ne na Jiřího Hudlera.



Jakmile se Jiří Hudler neocitl v úvodní nominaci pro Světový pohár, bylo to důležité znamení. A sice v tom smyslu, že trenérský štáb v čele s Josefem Jandačem s hojně diskutovaným útočníkem nepočítá. Sám kouč prohlásil, že se mu nevysoký univerzál nevejde do elitních formací. S tím, že v dalších lajnách nemá cenu jeho naturel trápit. Proto se mu zavřela vrata.

V první nominační vlně šly tzv. tutovky, hráči, na něž se významně spoléhá. A jelikož kreativního forvarda minula i druhá vlna, těžko šlo usuzovat, že na něj vyjde řada napotřetí v případě zranění. Ostatně, není vůbec jisté, zda by za této situace, takhle narychlo, Hudler laso vzal. Třeba ano, ale to už teď není důležité.

Už dopředu mi vycházelo, že dodatečnou pozvánku obdrží a také přebere Roman Červenka . V NHL toho sice odehrál minimum, v Calgary, zrovna na místě, kde Hudler válel, se neprosadil. A mazal zpět do Evropy. Zato v národním týmu rozkvetl o poznání víc. A to mu přináší kladné body.

Na Červenkově umístění v letadle do Kanady evidentně panuje v táboře trenérů výraznější shoda. Kdyby týmové vedení o Hudlera skutečně stálo a chtělo mu ušít hru na míru, dávno na soupisce je.

A ještě něco. Červenku jako hráče z Evropy si asi každý dokáže představit v roli třináctého útočníka. Zvládli byste si tam představit Jiřího Hudlera?

Vše o SP 2016 v Torontu najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud