Miroslav Horák
18. září 2016 • 05:09

Javorová KAnoNADA! A to byl nejlepší na place Čech Neuvirth…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrazili rozšafně, motory parádně nakopli, jenže tohle nebyl sprinterský závod, nýbrž pořádně těžká trojka, spíš pětka. Národní tým v rámci hvězdných válek utržil výprask od Kanady 0:6. Rodící se předstartovní víra v překvapivé tažení Světovým pohárem byla domácími sfouknuta silou uragánu.



Musel by to být magický den D pro Čechy a absolutní den blbec pro soupeře. Příboje štěstí proti nehorázné domácí smůle. Pak by vznikla šance na solidní rezultát s až nechutně nadupaným oponentem. Pomoc shůry nepřišla, hokejové božstvo v klidu pohlíželo na řádění ultrafavorita.

Když zapnou, není naděje. Realita je to drsná, ale česká naděje na úspěch by vznikla snad jedině s Kanadou C či D. Nebýt dalšího výborného výkonu Michala Neuvirtha, který by s řadou zákroků obohatil hitparády, poražení by polykali dvojciferný debakl. Takový Michal Kempný asi až dnes pochopil, co ho v NHL čeká.

Ale jsme na turnaji, kde šance na očištění existuje. Ostatně, nadějný a statečný český úvod oceňovali i experti televize ESPN v čele s Chrisem Cheliosem a Brettem Hullem, zazněla chvála na aktivitu. Bohužel, chvalozpěvy brzy ustaly.

Toronto je přísná akce, která odhalí sebemenší díry v taktice, herní vyspělosti, řadě hráčů ukáže slabiny, o nichž sami neměli ani tušení. Každé zaváhání, třeba i v podobě nechuti odbránit každičké střídání, je nemilosrdně trestáno. S připočtením hromady individuálních a naivních chyb se pak zrodí výsledek atakující nástup černé můry. Tu nepofoukají ani stížnosti na některé verdikty sudích.

Carey Price úspěšně zasahuje před Martinem Hanzalem
Carey Price úspěšně zasahuje před Martinem Hanzalem

Vychvalovaný charakter české družiny se ukáže v příštích hodinách. Už v pondělí se reprezentace postaví čím dál více sehranější EURO partě. Ne, Chára a spol. proti Americe v sobotu nevyhlíželi jako nesourodý kočkopes bez hymny, odhodlání z poslepovaného multi-kulti ansámblu sálalo na dálku. To bude další pořádný ořech.

Nemá cenu propočítávat, jak se dostat do semifinále. Základem je předvést o level ucelenější, kompaktnější výkon. Na kanadskou epidemii nebyla šance najít protilátku, na zámořské střídačce nestojí architekti Stanley Cupů pro nic za nic. To v herním rejstříku evropské družiny spíš najdete některá hluchá místa.

Jandačův štáb je musí najít a hráči na ně ukázat trefným zacílením. Tak, aby se po zápase tleskalo za odhodlaný, účinný boj, a netvrdilo se, že to s tímhle cizopasníkem vlastně žádný mezistátní mistrák stejně nebyl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud