Miroslav Horák
9. října 2016 • 07:44

Blamáž. Zubožená a rozvrácená hokejová Slavia spadla na morální dno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Totální ostuda, blamáž, fraška, tragikomedie. Ostatně, dosaďte si sami výraz pro nedůstojné dění, obepínající zuboženou hokejovou Slavii. Jakékoli negativní pojmenování aktuální situace v prvoligovém Edenu bude vystihující. Klub se ocitl na finančním, především však na morálním dně. Kdo Slavii vytáhne zpět nahoru? Ukažte mi toho blázna, nechť mu v Bohnicích nachystají kazajku.



Otevřená válka mezi lidmi v klubovém vedení, hráči ve stávce, na cestě k sobotní bitvě v Prostějově sešívaná juniorka, pro niž je to v ten den už druhý mistrovský zápas.

Tady se krátce zastavím. Poslat záhy po duelu v Jihlavě (porážka 1:6) mládežnický tým do ostrého boje s chlapy z Hané, to může udělat opravdu jen výjimečně talentovaný hlupák. Chudáci hoši…

Kdyby si Slavia nechala upéct v Prostějově kontumaci 0:5, fanoušci mohli mezi sebou probírat pořádný trapas, takhle žijí mamutím zesměšněním. Výsledek 0:13 jen přidal další nátěry na už tak pocákané fasádě kdysi úspěšné hokejové značky.

Hněv klubového šéfa Vladimíra Pittera se obrací vůči hráčům, kteří si nechali od lékaře vypsat omluvenku na virózu a zůstali doma. Důvod je samozřejmě jediný a kašlíček v kombinaci s rýmičkou to nebude. Hráči se však s dobrozdáním od doktora vyhnou mastné pokutě za neplnění pracovních povinností, vyplívajících ze smlouvy. A šéf na ně nemůže.

Jejich počínání je samozřejmě zavrženíhodné, na druhou stranu, z lidského hlediska docela pochopitelné. Tým za poslední týdny a měsíce vyslechl dost slibů, ale skutek utek. A vsadil na razantní, poměrně záludnou, přitom však (bílými plášti) krytou obranu. Nikdo přitom nemůže slávistům vyčítat dlouhodobý bojkot, je to totiž přesně naopak. Okupovat za úplně jiných finančních podmínek, než na jakých jste domluveni, druhé místo ve WSM lize, ukazuje na jediné: slávisté včetně kouče Razýma byli profíky hodně dlouho, jenže v posledních dnech už se pnutí vyhrotilo, nervy ruply a průšvih mimořádných rozměrů vyplul na povrch.

A černý scénář bude kynout. Ti nejlepší hokejisté se rozutečou jinam, a pokud se nestane zázrak, Slavii čeká sešup do insolvence. Úplný zánik áčkové kategorie je jedním z logických řešení, nejspíš nejlogičtější a nezvratný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud