Miroslav Horák
22. ledna 2017 • 22:04

Koketa s průšvihem. Brno se však v Hradci vzchopilo, uklízí binec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové Kometě mění plány. Nechtějí, jenže nic jiného jim nezbývá. Půlka sezony vyšla extraligovému Brnu podle očekávání, které vzniklo vydatným letním nakupováním, nikoli v bazaru.



Zvučné posily v čele s Eratem , Kvapilem, Němcem a Zaťovičem povýšily produkci z loňské nevzhledné upachtěnosti na čirou parádu.

Líbivý hokej však nepřináší nekonečnou trvanlivost, nota bene po dlouhodobějším zranění ofenzivních lídrů Erata se Zaťovičem. Brno úplně vypadlo z role, namísto natahování sérií obodovaných zápasů přišly případy opačné a nový rok Kometa rozjela skoro hrůzostrašně.

A tak pod Špilberkem museli přijít s plánem B. Taková operace samozřejmě trvá, žádá si čas. Ne všichni hráči nové úkoly hnedle vezmou za své, neboť přinášejí více černé práce, hlavní roli hraje jednoduchost a holý pragmatismus. Bago do prázdné má utrum. A o těchto změnách si skoro všichni hokejisté na světě myslí svoje.

Kometa v nedělním boji v Hradci Králové (4:3p) nabídla řešení, které ji může udržet v první čtyřce. Sálala z ní touha uspět, vzepřít se blbě odehranému úvodu. Ačkoli na začátku po sérii trestů koketovala s dalším průšvihem, nedělní odmakané dílo se podařilo, rozjetá hradecká mašina brala jen bod.

Přepnutí na jiný montérkový mód však vyžaduje maximální oddanost. Příští duel ukáže, zda je kabina ochotna opakovaně dřít ve prospěch všech. V play off takovou ctnost jako když najdete.


Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud