Miroslav Horák
15. února 2017 • 16:31

Huberdeau. Žolík v Jágrově cestě za další sezonou v NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se v probíhající sezoně NHL hledaly argumenty, podporující účast Jaromíra Jágra i v té následující. Třebaže hokejový velikán sestřeloval v různých historických žebříčcích modly, jeho osobní sbírka v aktuálním období parkuje až ve druhé stovce pořadí. Ne snad, že by se uznávaný český kmet oproti loňsku výrazně zhoršil a s dalším rokem na pažbě pocítil nemilosrdnost přibývajícího věku, z kopce to šlo s celou Floridou. Odpověď na otázku, zda jde o rozlučkový Jágrův ročník, vybízela k odpovědi ve stylu: Je to vysoce pravděpodobné.



Panthers byli na loňské letní burze mimořádně aktivní, navíc byli donuceni přihazovat miliony dolarů stávajícím členům kádru, mimochodem včetně Jágra . Navýšil se rozpočet, zvedly se už tak vysoké ambice a touhy. Jenže klíčová chemie se v novém týmu nevytvořila, na svědomí to mělo i závažné zranění Jonathana Huberdeaua v přípravě, po němž odpadla elitní lajna, spolutvořená Jágrem a Finem Barkovem, mimochodem také pár týdnů zraněným. Postupem času v Sunrise stoupala nervozita po průměrných výkonech a tím pádem i průměrných výsledcích. Vzestup Floridy se rázně zastavil a neklid v mixu s rozpaky vyvrcholil odchodem kouče Gallanta, pro nějž měl Jágr slabost. V tu chvíli to vypadalo docela bledě. S letoškem i se zítřky.

Spása nepřišla s nástupem nového kouče Tomyho Rowea, nýbrž až poté, co se z marodky po padesátizápasovém čekání vrátil Huberdeau. Tenhle hráč se stal zároveň nositelem nebo přinejmenším zvýrazňovačem Jágrových šancí na další měsíce strávené ve slavné lize. Třiadvacetiletý Kanaďan okamžitě pozvedl úroveň prvního útoku Floridy, během tří úvodních startů nastřádal 5 bodů, čímž zároveň i zvedl náladu českému veteránovi. Tomu se řádně ulevilo, dlouhé týdny k němu totiž bylo umísťováno výkonnostně ne zcela dostačující zboží. A to se teď změnilo.

S nadrženým Huberdeauem po boku vyleze i Jágrova produktivita, doteď poměrně dietní (10+21). Žádaný přísun nové energie a herní kvality dostávají Panthers i do pokračujícího boje o play off, kde na poslední postupovou příčku ztrácí tlustých pět bodů.

Slavný kladenský rodák zároveň potřebuje, aby se Florida vmáčkla do bojů o Stanley Cup, hráčovu vyjednávací pozici na marketu by to výrazně vylepšilo. Dva postupy do play off během dvou sezon by byly velkou Jágrovou vizitkou. A za tu by si oslavenec 45. narozenin příslušenství v NHL rozhodně zasloužil.

Jaromír Jágr se raduje ze své trefy do sítě Nashvillu, přihlíží P. K. Subban
Jaromír Jágr se raduje ze své trefy do sítě Nashvillu, přihlíží P. K. Subban

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud