Miroslav Horák
6. dubna 2017 • 21:37

NKÚ válí. Hradec nemá to, co Kometa. A hrozí, že na to dojede

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němec, Krejčík = Úspěch. NKÚ Komety dalo v pátém díle extraligového semifinále zřetelně najevo, kdo má v sérii navrch a kdo ji dotahuje. Tempo udává Zábranského armáda, Mountfield s vypětím všech sil dorovnává. Poměr gólů 13:5 doprovází brněnské vedení na zápasy 3:2. Stačí poslední vítězný boj a pod Špilberkem propukne finálová horečka. Co je také za tím?



Když tým Hradce charakterně ovládl čtvrtý souboj v Brně, tleskalo se mu právem za nesmírnou odvahu hraničící se sebedestrukcí. Způsob, jakým hráči Mountfieldu oddaně padali do brněnských střel, byl na samostatnou cenu v rámci tuzemské soutěže. Blokaři roku, nebo tak něco. Do hokeje vstoupil prvek odbíjené. A pánové za to získali sladký bod.

Čekalo se, co přijde v páté, naprosto zásadní partii pod Bílou věží. A co to bylo? Producírování rozdílových hráčů v modrobílých dresech. Jakub Krejčík a Ondřej Němec, jmenují se. Ten druhý šéfoval hradeckému rozkladu v nezapomenutelné osmičkové náloži v Brně, jeho kolega si vzal pod palec čtvrteční večer, který přinesl Kometě sobotní mečbol.

Mountfield HK - Kometa Brno: Rybár zlikvidoval střelu Zaťoviče, na Krejčíka už byl krátký, 0:1
Video se připravuje ...

Poslední střet nebyl ani tak o vůli, jako o kvalitě, která na ofenzivní modré v hradeckém podání není na takovém levelu jako u Komety. Čtvrteční mač v tomto směru poskytl extrémně viditelnou odlišnost. V domácím podání alternoval na modré pozici Jaroslav Bednář vedle Blaže Gregorce, jindy to zkoušeli Martin Pláněk s René Vydareným. Bylo to usilovné, leč toporné, bez lehkosti.

Ondřej Němec je na trhu kalibr podobný Bednářovi, klasa za zhruba půl milionu měsíčně. Pořídit si takového plejera, to už musíte hrábnout hodně hluboko. Stalo se před sezonou, Kometa porazila i třinecký zájem. Bravo.

Ale možná ještě větší majstrštyk se jí povedl těsně před uzávěrkami přestupů v Krejčíkově koupi. Borec s košatými reprezentačními zkušenostmi končil v Záhřebu, mohl se převlékat na Spartě i jinde, nejlepší manažerskou práci však odvedli v Brně. Věděli, že svoji defenzivu potřebují nutně okysličit, dodat ji prvek útočného nebezpečí.

To, co Spartě v kádru zoufale chybělo a postrádá to i Hradec, válí u konkurence. Zkušenosti říkají, že play off se rozhoduje právě při transferové dead-line. V případě Komety je to rozhodně pravda.

Mountfield HK - Kometa Brno: Zase Krejčík! Podruhé překonal Rybára a poslal hosty do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud