Miroslav Horák
8. září 2017 • 22:00

Hokejový Liberec má zažité to, co Hradec na jeho ledě jen předstíral

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ahoj, já jsem Jarda. Já René. A támhle sedí Béďa s Oskarsem. Tak rychle, za pět minut jdeme na věc. Ne, takhle to v hradecké kabině v Liberci nevypadalo, hráči se poznali už dříve. Jen to na place nebylo poznat. Mountfield si pod Ještěd dojel pro nicotu 0:3 a řadu nečekaných otázek. Na které se nemusí zas tak snadno najít odpověď.



Prohrát v Liberci není ostuda. Ale není prohra jako prohra. Hokejový Mountfield předvedl pod Ještědem nedostatečné představení. A je to o to větší překvapení, že do extraligy nastupoval báječně naladěný, posílený, kabina i vedení si pochvalovaly výbornou partu, Hradec na úsvitu sezony vypadal, že má v plánu extraligu vybrakovat. To samozřejmě pořád může, ovšem s předstíráním, s jakým se prezentoval při pátečním nástupu proti Bílým Tygrům, to rozhodně nepůjde.

Ono to třeba na první pohled není patrné. Příklad: takový Richard Jarůšek napočítal za duel osm střel. Ale pak sám sympaticky přiznal, že to byly střely odnikud, z pozic, které gólmana soupeře nemohly ohrozit.

Hradec se v liberecké zóně usídlil na solidní porci času, k tomu má dostatečně šikovné hráče, ovšem tam už tápal. Hráčům se nechtělo podnikat to, co má zrovna liberecký kádr dávno zažité a v krvi.

Vrhat se do těžké střely při obraně vlastního území, skákat do mlýnice před soupeřovou klecí.

Nechat se osekávat, ďoubat, šťouchat a doufat, že během té mrzké situace kolegové využijí zakrytého výhledu gólmana. To Liberec má, v pátek to názorně předvedl. Hradec to neukázal. A kouč Václav Sýkora to viděl. „Už na střídačce jsme to zdůrazňovali a po zápase znovu, chyběla nám tam odvaha jít před bránu, na masku před gólmana a blokování střel. V tom nás Liberec hodně předčil a i díky tomu porazil.“

Samozřejmě, na paniku je brzy. Nakonec, tenhle rychlý pád z obláčků může Hradci pomoci. Pokud to tedy vezme za správný konec. Do konce základní části zbývá 51 kol, je dost času. Ale už v neděli číhá doma mistrovská Kometa. Mít po víkendu jeden, nebo třeba ani jeden bod? Nepříjemnost, jistá nervozita se hnedle dostaví. Znáte to, kdo nechytí začátek…

Liberec - Mountfield HK: Ordoš zakončil do odkryté brány, 3:0
Video se připravuje ...

Liberec - Mountfield HK: Adam Jánošík poslal puk od modré přímo do brány, 2:0
Video se připravuje ...

Liberec - Mountfield HK: Emoce v plném proudu! Hráči se pošťuchovali před bránou Willa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:20. Pyrochta, 37:29. Jánošík, 41:10. Ordoš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Stezka) – Pyrochta, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Mojžíš – Lakatoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, Bartovič – Hrabík, Vantuch, J. Vlach.

Hosté: J. Sedláček (J. Pavelka) – F. Pavlík, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Koukal (A), Cingel – Jarůšek, Džerinš, Červený – Köhler (A), Kukumberg, Šimánek – Miškář, Vopelka, J. Dvořák.

Rozhodčí

Pražák, Souček – Flegl, Polonyi

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

5461 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud