Miroslav Horák
21. září 2017 • 14:30

Je reakce Ligy mistrů vůči Hradci přehnaná? ANO! Soutěž nemá sebevědomí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradecký boss Miroslav Schön si v branži velmi svižně vysloužil nálepku kontroverzní a rizikové postavy. S ničím se moc nemaže, co mívá na srdci, to plynule přechází na jazyk. Není zručným diplomatem, ani nechce, odmítá jím být.



Zakládá si na rychlém řešení situací, nezřídka kontroverzním, třeba při vetaci sudích v „přímém přenosu“. Chůze kolem horké kaše není pro něj. V prostředí, kde se houfy manažerů, trenérů a dalších figur bratříčkují, usmívají a pak na sebe klidně ušijí boudu, je specifickým druhem. Takže jakmile na téma nedokonalostí Ligy mistrů řekne svoje právě on, má to ohlušující sílu vybuchlé pumy. Zase ten drzý Schön! Že přitom jako jeden z mála dokáže vylézt z alibistické nory s nikoli ojedinělými názory, je věc druhá. Nejedni smýšlí podobně, drží však basu s vizí osobního prospěchu. Přitom zklamání z „progresu“ CHL je například ve Skandinávii známé, pouze nebylo tak hlasitě ventilované.

Rozumím tomu, že v ústředí Champions League nad Schönovými výtkami prskají, vždyť královéhradecký Mountfield je součástí projektu a očekávání loajality je logické. Na druhou stranu, způsob násilného vynucování si poslušnosti na leccos ukazuje.

I na to, že CHL postrádá potřebné sebevědomí. Sama nejspíš ví, že v této chvíli už měla být dál. Na tučnějších odměnách, na vyšším levelu celoevropského zájmu i respektu.

To neplatí, a tak jiné řešení než rákosku po ruce nemá.

POLEMIKA Jakuba Hlaváče: Je reakce Ligy mistrů vůči Hradci přehnaná? NE! Ani Schön by nemlčel

Hradečtí hokejisté se radují ze vstřelené branky
Hradečtí hokejisté se radují ze vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud