Miroslav Horák
15. října 2017 • 16:08

Voráček rozjel sezonu na 0+147. Ale o čísla nejde. Krakonoš musí Flyers dovést do play off

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Krakonoš Jakub Voráček nerozjel sedmou sezonu u Flyers vůbec zle, asistence nabírá jako housky na krámě. Pokud nezvolní a setrvá v nastaveném kvaltu, na konci sezony zaúčtuje úctyhodných 147 přihrávek. A zároveň i bodů, neboť na přesné zacílení stále čeká, víc v tomto směru věří svým parťákům z formace Girouxovi a Couturierovi.



Náběr některých bodů nebyl tolik namáhavý, ovšem řada z přihrávek měla oči a překvapivý účinek na opařeného soka. Voráčkovy pasy zkrátka stály za to, třeba jako sobotní úžasná pobídka Waynu Simmondsovi před odkrytou branku v duelu s Capitals. Až ryšavý vousáč srovná mušku – zatím třináctkrát pálil nadarmo – může znovu atakovat metu dvaceti gólů. Lépe řečeno, v jeho pozici je to nutné minimum. Celkově by mu stávající sezona měla hodit okolo 80 bodů. Znovu, pro hráče s aktuální roční mzdou přesahující 8 milionů dolarů je to odpovídající počin.

Co je však klíčové, organizaci Flyers jsou Čechovy čísla docela putna, respektive nejsou všechno. Od štědře placeného lídra (kontrakt na 66 milionů dolarů) požadují místenku do play off. Po Voráčkově nástupu k Flyers hoši z Wells Fargo Center jenom jednou přelezli první kolo, a to hned v ročníku 2011/12, jenž tu byl pro kladenského rodáka premiérovým a neměl klíčovou roli. Posléze se Philly v bojích o Stanley Cup třikrát vůbec neukázali. Na jaře tam být musí. Není jiná možnost. Prostě ne, žádná shovívavost.

Jinak je docela reálné, že klub přehodnotí strategii a vsadí na postupnou přeměnu kádru. Takovou, že by brány podniku mohl opustit jeden ze značkových hráčů. Giroux, anebo Voráček. Klauzule, neklauzule.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud