Ondřej Kuchař
8. května 2017 • 23:38

Cože? My vyhráli? No nekecej! Českou hymnu už snad nikdo nečekal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čechům role favoritů nesvědčí. Tohle proti Finům platilo 47 minut. Do té doby drhlo snad úplně všechno. Po první třetině to vypadalo na pořádnou ostudu. Ta se ale nakonec nekonala. Naopak z toho byl parádní obrat. Vůle, odhodlání a obrovský charakter. Takhle hraje tým s velkým „T“. Vítězí, i když se zrovna nedaří.



Utkání mělo začít ve 20:15. Češi ale jako by spali a probrali se až o pět minut později. Tou dobou už na ukazateli skóre svítil stav 0:2. Fini do zápasu vlétli jako velká voda. Touha odčinit včerejší ostudu byla patrná. Kouč Marjamäki měl navíc nůž na krku.

Josef Jandač na druhé straně zcela jistě varoval před podceněním soupeře, jehož o den dřív zesměšnila Francie. Ale nepovedlo se. První třetina byla jako z hororu. Stejně jako už letos po iksté. Bilance Čechů v úvodní dvacetiminutovce je v této sezoně tristní – 13:34!

Hra se pak zvedla. Trenéři překopali složení útočných formací, zranil se Voráček. Množství šancí zůstávalo dlouho nevyužito. Jandač na střídačce nervózně cvakal propiskou, pak zběsile kreslil herní situace.

Fanoušci střídali pískot se skandováním: My chceme gól! A on přišel. A ne jeden!

Už jsem měl napsáno, že Honza Kovář by se netrefil, ani kdyby se hrálo do zítra. Jenže chyba lávky. Důležitý gól si šetřil na Finy. Paradoxně mu tam spadla snad největší šmudla, kterou v Paříži vypustil z hole. Ale historie se neptá jak, že ano.

Mužstvo se semklo. Ani třígólové manko ho nepoložilo. Hlavně se z toho nepos*at, mohli si říkat v kabině. A nestalo se. Naopak vítězství se zalekli Finové.

A tak se nakonec Paříží mohla rozeznít česká hymna. Ač v ní ještě půl hodiny před tím doufali snad jen ti největší snílci. A nevěřili ani hráči, kteří se po třetím polapeném nájezdu jakoby báli slavit. Vítězné křepčení si pak ale tým kolem Petra Mrázka užil o to víc.

Tým ukázal charakter a vydřel dva bodíky. Jen příště prosím: Bacha na ty úvody. Ve větší pohodě hrající soupeř by si výsledek v pohodě pohlídal.

Česko - Finsko 4:3sn: Zlaté dva body, hodnotí redaktor Sportu
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud