Ondřej Němec
18. října 2016 • 17:31

Oktagon výzva: Show, která nemění náhled na MMA, ale přibližuje životy bojovníků

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový televizní počin O2 TV Sport Oktagon Výzva si podle tvůrců klade za úkol zpopularizovat bojové sporty a získat pro ně širší publikum. Zda se to podaří, ukáže čas. Rozhodně se ale jedná o reality show zcela vybočující z tuzemských zkušeností s daným žánrem. 



I když ani v případě reality show Oktagon výzva nechybí vila plná kýčovitého luxusu nebo emočně vypjaté chvíle. Po dvou dílech lze říci, že se jedná o pořad, jenž nabízí dva mimořádné prvky. Náhled do světa MMA a představení lidí, kteří si tento směr vybrali jako svou životní cestu.

Myslet si ale, že Oktagon může nějak změnit předpojatě negativní náhled na smíšená bojová umění, by bylo naivní. Kdo považuje MMA za drsný krvavý sport, rozhodně ze svého názoru díky této show neuhne. Může však změnit náhled na ty, kteří se disciplíně věnují. Nutno podotknout, že mezi osmi bojovníky jsou opravdu výrazné osobnosti.

Ten, kdo fanouškem bojových umění už je, určitě ocení kvalitu jednotlivých zápasů. Soudě alespoň podle odvysílaných dílů. První střet možná tolik nepřekvapil, vyhrál favorizovaný, tvrdší a silnější zápasník. Druhé utkání ale bylo ve znamení fatálního zvratu. Oběma soupeřům nejvíc vyhovoval boj v postoji. Český zápasník Jakub Běle měl nicméně očividně navrch. Slovák Milan Ďatelinka byl téměř pořád pod tlakem a často končil na lopatkách. Nicméně ve chvíli, kdy se zdálo, že se blíží jeho prohra, pohotově využil Běleho útoku ve svůj prospěch a díky technice triangle choke (škrcení nohami), jej donutil k odplácání.

V případě Oktagonu si zkrátka nemůžeme stěžovat na nedostatek akce nebo diváckého adrenalinu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud