Ondřej Němec
28. srpna 2017 • 14:20

Mayweather vs. McGregor? Show, obří byznys, ale rozhodně ne zápas historie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je po všem. Představení „Floyd Mayweather vs. Conor McGregor“ skončilo. Zapomeňme. Skutečnost opravdu nenaplnila slova o největší bitvě, jen se výrazně napumpovala konta obou aktérů, kteří ale ve skutečnosti udělali na fanoušky bojových sportů dlouhý nos.



Skvělý boxer proti začátečníkovi. Nejstručnější a nejvýstižnější popis souboje velikána ringu Floyda Mayweathera a planoucí hvězdy MMA Conora McGregora. Nicméně jak to, že duel trval celých deset kol? Toť otázka.

Mayweather měl rozhodně na to, aby irského válečníka přejel velmi rychle, ale to by mrzelo všechny, kdo na souboj tak dlouho čekali a tolik za něj zaplatili. A to je oč tu šlo, prostě o peníze.

McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány
McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány

Tento duel byl zkrátka jen velikým byznysem. Nic víc, nic míň. Že to byla obří show? Každopádně. Ale když někteří tvrdí, že se jednalo o největší zápas historie, je to vlastně nehorázná drzost a neúcta k bojovníkům, kteří dali do svých bitev skutečně vše. Je to výsměch velikánům jako byl Muhammad Ali, Joe Frazier, George Foreman, Mike Tyson, v současnosti třeba Golovkin, Joshua, Kličko... A výčet by mohl dlouho pokračovat.

Takže ano, jednalo se o obří show, možná nejdražší, ale to budoucnost určitě jednou překoná. Svět se bavil, budiž. Nemůžeme však toto představení brát moc vážně. A nelze se divit, že rodina geniálního boxera Marciana nechce akceptovat, že Mayweather střetem s McGregorem překonal rekord legendárního Rockyho. Vždyť to zkrátka nebyl plnohodnotný souboj.

Legrační byly předpoklady, že by v boxu mohl nováček porazit neporaženou ikonu. Jistě, je to sport a stát se může cokoliv. Ale pravděpodobnost Mayweatherovy prohry byla stejná, jakože v ringu uklouzne po slupce od banánu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud