Ondřej Němec
8. prosince 2017 • 13:18

Akce XFN 6 dokázala, jak velkou budoucnost má před sebou české MMA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomová událost. Největší publikum, gradující atmosféra, skvělé souboje. Zní to jako přehnaná reklama, ale je to prostý fakt. Galavečer XFN 6 v pražské O2 areně byl mimořádnou událostí. Ještě nikdy v České republice nesledovalo souboj v kleci na místě 7500 diváků. Smíšená bojová umění nemohla předložit lepší důkaz o tom, že si zaslouží ve sportovním světě vetší prostor a respekt.



Největší pozornost si jednoznačně vydobyl souboj titánů Karlos „Terminátor“ Vémola vs. Petr „Píno“ Ondruš. Oba předvedli velikou profesionalitu právě v propagaci svého souboje. Nabídli publiku, co si žádalo. Dva nesmířliví rivalové, silné a velmi rozdílné osobnosti. Svým ostrým a hlasitým vystupováním navíc dokázali oslovit i lidi mimo svět bojových sportů. O MMA se najednou začali zajímat i ti, kteří donedávna nevěděli, co tato zkratka znamená. A zvědavost, jak to dopadne, kdo s koho, Vémola, nebo Ondruš, byla určitě pro mnoho lidí pozvánkou do světa bojových sportů.

A to je hlavní přínos celé akce XFN 6. Dokázala přilákat veliké množství lidí přes hranice tradičního publika. Navíc, kdo přišel na podobnou sportovní akci poprvé, nemohl být zklamán. Celá show jela na plný kvalt a s blížícím se hlavním duelem se stupňovala atmosféra.

Největší explozi emocí samozřejmě odpálila výhra „Teriminátora“ Vémoly. Ten sice dodržel slovo a ukončil souboj s Ondrušem v prvním kole, ale rozhodně to neproběhlo tak hladce, jak se čekalo a „Píno“ Ondruš se rozloučil s kariérou MMA gladiátora skutečně se ctí.

Jak mi jednou v rozhovoru řekl Patrik Kincl, úspěšný zápasník a jedna z hvězd XFN, „Na MMA jsou nejlepší ty emoce.“ Včerejší večer v O2 areně byl nejlepším důkazem pravdivosti jeho slov.

Samozřejmě, že nikdo není dokonalý a nic není dokonalé. Leccos by bylo možné organizátorům vytknout. Jako například pomalé „odbavování“ diváků u vchodu, které mělo za následek zaplňování tribun až průběhem prvního zápasu. Takže když úvod show odstartoval energický rapper Marpo, zpíval do velikého množství prázdných sedadel. Došlo i na pár chyb a zmatků, ale ve výsledku by bylo malicherné, se tím zabývat. XFN se totiž povedlo něco, co tu ještě nebylo.

České MMA se prostě vyplatí sledovat.

CELÝ FIGHT Vémoly a Ondruše: Terminátor uškrtil svého soupeře na konci prvního kola
Video se připravuje ...

Rytmus, Hudler, Marpo. Kdo si nenechal ujít svátek MMA?
Video se připravuje ...

Vémola po vítězství nad Ondrušem: Nezastavil by mě, kdybych tam měl chcípnout
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud