Ondřej Škvor
10. července 2014 • 16:20

Německo a favorit finále MS? Ne, Argentina je dobře nachystaná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německo smetlo Brazílii 7:1 a mohla to být ještě krutější devastace. Skvělý týmový výkon, hodný mistrů světa. První finalista. Argentina udolala Nizozemsko, když vzadu pracovala na jedničku a dopředu nepracovala moc. Matné představení. Takhle si mistry světa běžný fanoušek nepředstavuje. Druhý finalista.



Z výše uvedeného se zdá, že pohár pro šampiony poprvé v historii pojede z Ameriky do Evropy. Jenže tohle zdání může pořádně klamat. Německo totiž čeká ve finále mnohem lépe nachystaný tým, než byli v předchozím zápase zcela nepřipravení kanárci.

Argentina, vědomá si vlastních limitů, uzpůsobí hru svým možnostem. Hluboký obranný blok s vírou, že vepředu to urve Messi, Higuaín nebo Agüero. Malý génius Messi sice nevypadá v optimální formě – ono taky Barcelona a Argentina, to je rozdíl – ale pořád dokáže vymyslet rozdílové věci. Jako třeba v semifinále, kdy nabil jemným podšťouchnutím Palaciovi. Nic z toho nebylo, ve finále může být.

Že Německo rivala přejede? Nemyslím. Tři nuly argentinské defenzivy ve vyřazovací části nejsou náhodou, to zaprvé. Zadruhé, k překonání takhle zarputilé obrany je zapotřebí rychlých krajů počínaje obránci – ty Německo úplně nemá.

Zkrátka, semifinále vytvořila zdánlivý dojem, že poslední zápas turnaje má výrazného favorita. Není to tak.

Deník Sport (trocha sebechvály) tipoval před turnajem semifinálové dvojice Nizozemsko–Argentina a Brazílie–Německo, ve finále pak výhru Argentiny nad Německem.

Za sebe na tom nic neměním.

Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas v Sao Paulu bez branek
Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas v Sao Paulu bez branek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud