Ondřej Škvor
2. září 2014 • 17:28

Pro Manchester United: nejlepším útokem může být obrana

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rudým ďáblům se úvod sezony hrubě nevydařil, stejně jako před rokem, a tak – narozdíl od loňska – spustili přestupové běsnění. V transferovém okně na poslední chvíli stihli koupit Di Maríu, Blinda a Falcaa. Dohromady za nějakých sto milionů eur, tedy přes dvě a půl miliardy korun.



Ekonomicky nic proti, anglický klub si to i díky gigantickým příjmům za televizní práva může dovolit, ale fotbalově? Úplnou spásu v tom nevidím.

United sice nestřílejí moc gólů, ale úzko jim je hlavně v obraně. Tam podle mého měli zkusit sehnat nějaké eso, které pozvedne defenzivní fázi hry. Jako platí, že dobrá obrana začíná od útočníků, tak naopak základ ofenzivy se rodí od obránců – stoperů i beků. Ano, Blind je šikovný levý bek, ale to asi nebude stačit.

Trenér Louis van Gaal dostal hodně prostředků, aby zametl zlé vzpomínky na minulou sezonu i začátek té současné. Jenže skloubit takhle narychlo, v rozběhnuté soutěži, v konkurenci nabitých Chelsea, Manchesteru City nebo šlapajícího Liverpoolu, novou partu do fungujícího týmu, to je úkol pekelně těžký i pro Ďábly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud