Ondřej Škvor
27. srpna 2015 • 11:04

Sudí platili i ze strachu z pomsty. Tak funguje Cosa Berbra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napadnutelné to není. Jeden rozhodčí rozeslal ostatním po mailu výzvu, aby přispěli na kolegu v nesnázích. Dopis obsahuje i slovo „dobrovolné“. Tak co je na tom vlastně špatně? Především to, že dobrovolnost je to jenom zdánlivá a každý to od počátku ví. Sudí ve většině neplatili, aby pomohli kolegovi. Platili ze strachu. Ze strachu z pomsty od svého pána. Neuposlechnutí se trestá. Kdo teď nezaplatí, příště si nezapíská nebo nezamává, tím pádem nevydělá.



V minulosti už takové tresty zažili, proto vědí, že mohou přijít zase a znovu. Takže svědomí dozadu, strach a budoucí výdělek vpřed. Všichni to vědí, že musí, mezi sebou si postěžují, mimo to řekl zatím jediný – Libor Kovařík.

Pokud ti ostatní něco nahlas přece jen řeknou, pak jen to, že výše napsané popřou. Stejně jako včera pánové Královec a Jílek předchozí Kovaříkova prohlášení. Řeknou, že určitě nezaplatili ze strachu, sami chtěli. Dobrovolně.

Vždyť to tam přece takhle bylo napsané – šikovně, to aby bylo krytí, kdyby se to někdy v budoucnu provalilo. Takhle funguje mafie. Na strachu a totálním ovládání celé chobotnice. Když jedna zbloudilá ovce zradí, ostatní ji zavrhnou. Dobrovolně. Celé je to za ta léta dokonale vybudovaná a řízená Berbrova věc.

Cosa Berbra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud