Ondřej Škvor
9. března 2016 • 13:56

Sebevědomý Ronaldo má pravdu. Kdyby byli všichni jako on…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncem února Real Madrid prohrál derby s Atlétikem a největší hvězda poražených Cristiano Ronaldo si posteskla: Kdyby byli všichni hráči na mé úrovni, tak jsme na prvním místě. Schytal to v médiích a raději se omluvil. I když si podle mě i nadále myslí, že měl pravdu.



Já si to myslím taky. Vůbec se neměl omlouvat, protože to tak prostě je. Nejde tu o jenom to, že je lepším fotbalistou než jeho spoluhráči a neuvěřitelným střelcem, který tým svými góly drží nad vodou – na jeho úroveň se třeba nelze dostat.

Jde také o přístup. On je tím, kdo se chová jako naprostý profesionál, dodržuje životosprávu a tvrdě na sobě pracuje. Dělají to tak všichni kolem něj? Myslím, že právě tímhle směrem mířila Ronaldova slova.

Fanoušci na něj i tak pískají, nestačí jim, že v následujících třech zápasech dal šest gólů, celkem v sezoně už dechberoucích čtyřicet.

Víc než to, co je pravda, se zkoumá, jestli se snad někoho nedotknul. Zase se pomýleně řeší slova, než aby se někdo zamyslel nad podstatou věci.

Proto se sluší zopakovat: kdyby každý z hráčů Realu Madrid pracoval ve všem jako Cristiano Ronaldo, byl by Real určitě výš. Možná i na tom první místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud