Pavel Bárta
28. března 2012 • 11:28

Hráčské výpůjčky, to je hokejový kočkopes

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

My Češi jsme náramní kadeti na výrobu polovičatých kočkopsů, co nic důsledně neřeší, ale zároveň nikoho příliš neurazí a nakonec z nich vlastně každý něco má.



Vymysleli jsme „náhražky“ jako salát ala humr z mrkve, tatarák z brambor nebo Švarc systém. Naší českou specialitou je třeba i důmyslný systém střídavých startů, hostování, hráčských výpůjček a záskoků nebo jak ten chytrý vynález pojmenovat.

Plzeňský Jan Kovář před dvěma lety vystřelil Chomutovu účast v baráži, naposledy třinecký Jakub Orsava rozhodl sedmé semifinále první ligy proti Olomouci. Najatí žoldnéři z extraligových klubů někdy pomohou.

Ale třeba z trojice klouzajících se sparťanů v Chomutově až tak odvaření nebyli a Václav Varaďa během přechodného angažmá v Ústí zůstával hlavou o 600 kilometrů dál, kde má rodinu.

Tyhle krátkodobé výpomoci jsou postavené na hlavu, protože nic neřeší. V případě postupu nesmějí vytipovaní hráči nastoupit v baráži.

Je to nápad jak z pohádky o chytré horákyni, která nesměla na ples přijít ani nahá, ani oblečená, ani pěšky, ani vozem. Představují dost citelný zásah do mužstva, jsou výrazem nedůvěry k hráčům, kteří za tým bojují celou sezonu a najednou mají uvolnit místo někomu, kdo je vydáván za posilu.

Ale řády je umožňují, tak proč vlastně ne. Každý si nakonec přijde na své, včetně agentů a manažerů. Vždyť on ani ten humrový salát z karotky nechutná tak špatně.

Petr Holík (vlevo) skončil na ledě po souboji s plzeňským Janem Kovářem
Petr Holík (vlevo) skončil na ledě po souboji s plzeňským Janem Kovářem

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud