Pavel Bárta
10. října 2013 • 12:58

Lovci lebek a další žraloci na Tomáše Hertla teprve v NHL čekají

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřgólové explozi hokejový svět žasne nad úkazem jménem Tomáš Hertl. Ptá se, jestli je tenhle mladík skutečný, a taky, jestli fintou při trefě proti Rangers nezesměšnil soupeře. No, jestli si z někoho vystřelil, tak z 90 procent hráčů NHL, kteří by něco takového nedokázali. Ale o to tady úplně nejde.



Hertl začal nejlíp, jak mohl. Postupuje způsobem, co můžeš udělat hned, neodkládej na pozítří. Když v zámoří na někoho vsadí, dovedou z něj vymáčknout to nejlepší, co mu je vlastní. Wayna Gretzkyho ani v začátcích nenutili bránit jako u nás Vladimíra Růžičku staršího.

Hertl už není svázaný zadáními typu hlavně nedostat gól, srší z něj sebevědomí, první zápasy si užívá a my s ním. Musí se ale mít na pozoru. Sám před sebou i před druhými.

Fabian Brunnström dal před čtyřmi lety při svém debutu za Dallas hattrick, dneska je zpátky ve švédské elitserien. Čtyři góly v zápase nasázel za Washington svého času taky Jaroslav Svejkovský. Stačila jedna rána do hlavy a měl po kariéře.

Lovci lebek a další žraloci zbystřili, protivníci si Hertla budou víc všímat. Do toho přijdou radovánky jako točení reklam na vodňanská křidélka nebo rovnou žraločí ploutve.

Musí ustát spoustu věcí, ale tím, jak rychle si NHL podmanil, pootevřel dveře jiným českým mladíkům. Dlouho tam frčí švédské klony, třeba přijdou do módy nové trendy a už tam nebudou pohlížet tak zdrženlivě na Jaškina, Frka nebo Faksu. I díky Hertlovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud