Pavel Bárta
30. prosince 2014 • 07:00

Dvacítka už ví, co ji k prvním bodům dokopalo. Teď se muže stát všechno

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná dvacítka! Tým do 50 let, to je, protože při sledování nerváku proti Dánsku musela spousta lidí zestárnout o dalších třicet roků. Ale mládenci to zvládli. Vyrvali hrobníkovi rýč z rukou, a jestli nakonec budou mít důvod už vykopanou a nachystanou díru zase zaházet, aspoň na jeden moment budeme třeba ještě vzpomínat.



Na konci třetí třetiny si dánský kouč vzal time out, poněvadž po zakázaném uvolnění nemohl své hochy vystřídat a chtěl jim dopřát aspoň chvilku na vydýchání.

Dvanáct vteřin po zahájení hry Dominik Kubalík z dorážky vyrovnal. Tenhle okamžik zřejmě vzdorovité „Nielseny“ srazil do kolen, Pastrňákova nádherná trefa v prodloužení dílo dokonala. Hokejové spravedlnosti bylo zase jednou učiněno zadost.

Podle toho, co se nejméně dvě třetiny odehrávalo na ledě, mohl zápas skončit klidně 7:1. To už by český tým měl do play off nakročenou aspoň jednu nohu. Po dvoubodové výhře se o postup musí rvát do posledního dechu a ještě spoléhat, že hvězdy mu budou přát a nestane se nic nepředvídatelného.

Po vydřeném vítězství ale budou hráči ve větší pohodě, musí však ještě hodně udělat, aby o všechno zase nepřišli. Dokopali se k prvnímu úspěchu v turnaji a vědí, co jim k tomu pomohlo. Nezbývá jim, než v tom pokračovat, protože nebezpečí pádu do baráže nepominulo, pořád trvá. Hráči zůstávají ve střehu, proto je snad i dobře, že v bitvě s Dánskem cedili krev.

Historie juniorských šampionátů poznala dost týmů, které se vyhrabaly z trosek a ve čtvrtfinále dokázaly udeřit. Tenhle český výběr má velký potenciál a v utkání s Dánskem ho konečně předvedl. Všechno je nadále otevřené a stát se může cokoli. Opravdu cokoli.

Pastrňák v nerváku přiblížil čtvrtfinále: Jak jsme dobří, ukáží jen těžké chvíle
Video se připravuje ...

Dominik Kubalík skáče na plexisklo poté, co chvíli před koncem zápasu s Dánskem vyrovnal skóre na 3:3
Dominik Kubalík skáče na plexisklo poté, co chvíli před koncem zápasu s Dánskem vyrovnal skóre na 3:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud