Pavel Bárta
18. srpna 2015 • 19:00

Šindler? Má šanci se zasadit, aby rozhodčí nebyli jen zlo

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připomíná to tak trochu dosazování dělnických kádrů do vedoucích funkcí za bývalého režimu. V akademiích rozhodčích narychlo zrají rychlokvašky, neboť výchova stejně jako vyhledávání talentů se léta zanedbávaly. Jeden z nejlepších a nejuznávanějších českých rozhodčích Vladimír Šindler má dohánět léty napáchané ztráty, po jmenování do funkce manažera dostal na starost mimo jiné právě i školení mladých akademiků, aby tak o budoucnost bylo postaráno.



Inaugurace člověka jako Šindler měla přijít dřív, navíc představuje řešení na půli cesty. Ale je dobře, že k ní vůbec došlo, i když zkušený mezinárodní arbitr si sám teď může připadat jako zákazník, který vtrhl na poslední chvíli do výprodeje, kdy je zboží už přebrané a nezbývá než uklidit binec.

Třeba jednou taky zažije okamžik, kdy se bude cítit jak rozdvojený profesionál. Zájem jeho funkcionářského já se tak může jednoho dne střetnout s postojem Vladimíra Šindlera coby aktivního rozhodčího, jedno bude muset omezit pro druhé.

Ale podstatné je, že se toho konečně zhostil člověk s jeho zkušenostmi, autoritou a respektem. Někdo, kdo jednou může převzít celou agendu a nejen ji.

Teď na začátku bude taky záležet, zda se poučí třeba i ze vstřícnosti extraligové disciplinárky. I tím se může zasloužit o to, že rozhodčí už nemusí být dál vnímáni jako nutné zlo a jejich výchova jako přívažek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud