Pavel Bárta
25. září 2015 • 23:18

Další kolaps hokejových mistrů z Litvínova? Je to jen v jejich hlavách

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už není samo sebou. Litvínov zažil včera v Plzni další kolaps. Podruhé v sezoně přišel o luxusní náskok, i když na rozdíl od druhého kola na Mountfieldu ukradl aspoň bod. Říkejte tomu vystřízlivění, jak chcete. Krušnohorský tým ale nezamrzl někde v minulé sezoně, ani neupadl do umělého spánku. Nejhorší vstup do soutěže za posledních šest let je výsledkem souhry mnoha drobností, které sice mistrovský, zato po většině pořád dost nezkušený tým neustále srážejí.



Stačilo odjezdit třetí část už rozhodnutého úvodního zápasu proti Zlínu. To bylo první varování. Později v Liberci připravil Vervu o kontaktní gól nešikovný rozhodčí. V Hradci Králové ztratila tříbrankové vedení a minulou neděli padla pozdním gólem při vlastní přesilovce.

Trochu moc hloupých náhod najednou. Jedna se nabalila na druhou a už se začal Litvínov pozvolna sunout dolů jak po namrzlých schodech. Vplížila se nervozita, neklid, netrpělivost. Litvínov neprohrává proto, že by měl o tolik horší tým nebo gólmana, než minulou sezonu. Zrovna tady se bát nemusí. I dopředu umí hrát parádně. Problém je především v hlavách.

Dost hráčů má za sebou jednu nebo dvě sezony nebo nejsou zvyklí hrát pod takovým tlakem jako nyní a vyrovnávat se s rolí favorita, tím spíš, když jim jarní titul neustále někdo připomíná a soupeři si dávají většího majzla. Dokud všechno vycházelo a Litvínov mohl překvapit, všechno klapalo. Teď platí daň z mistrovské sezony, navíc nic nevychází jako dřív. Musí tedy začít poctivě a od začátku.

SESTŘIH: 5. kolo: HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:3 po prodloužení
Video se připravuje ...

Jaroslav Janus zvládl vychytat Dominika Kubalíka i bez své hole
Video se připravuje ...

Kubáta štvala prohra s Plzní
Kubáta štvala prohra s Plzní

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud