Pavel Bárta
11. března 2017 • 07:40

Vítkovice z Plzně ztrácely nervy. Postoupí ten, kdo bude víc nad věcí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj beztak ostrý jako skalpel se přitvrdil i mimo mantinely. Jedna stížnost stíhala druhou. Napřed Plzeň po dvou zápasech předkola v Ostravě poukázala na chyby rozhodčích. Bylo jí dáno zapravdu. Bum, prásk. A ze strany Vítkovických se po první porážce na českém Západě začaly ozývat narážky, že tlaku a atmosféře nepodlehl jen jejich tým.



„Jak vy k my, tak my k vy“, komolil před námi kdysi jeden pedagog při vojenské přípravě vysokoškoláků. V překladu to mělo znamenat: „Když vy na nás takhle, tak my taky.“ Vítkovice následně podaly podnět k disciplinárce na prošetření zákroku Ondřeje Kratěny na obránce Karola Slobodu a tím žádaly o přísnější postih. Vyhověno jim však nebylo, plzeňský kapitán mohl hrát dál a ještě ke všemu se ve čtvrtém utkání „pomstil“ dvěma góly.

Ostravský celek jel do Plzně s luxusním náskokem dvou výher a chystal se udělat poslední krok. Ten mu ovšem schází k postupu i po dvou odvetách na ledě Indiánů, poněvadž ti mezitím vyrovnali na 2:2. Zatímco Plzeň porážky a možná i pocit křivdy nakoply, ublíženectví překvapivě lehce a snadno přelilo na stranu Vítkovic. Podle toho, co se dělo na ledě, to taky bylo znát.

Je fakt, že drsná atmosféra v plzeňské aréně bývá někdy jen pro otrlé. Ale nedalo se ani předpokládat, že v Plzni budou soupeře z Vítkovic vítat s vlídným úsměvem na rtech. Něco viselo ve vzduchu celou dobu, stačilo by kýchnout a strhlo by se cosi nehezkého. Ostravanům utekly začátky zápasů a podrážděnosti na straně přibylo úměrně s tím, jak se přestávalo dařit a jak se další vývoj začal vymykat z jejich režie.

I zkušení lídři se kolikrát vztekali víc, než hráli. Pro Plzeň to byl životabudič a soupeři se zlobili občas až moc. I kvůli pochodujícím nervům se zarazili v mrtvém bodě a zprvu slibný náskok byl najednou fuč. Na domácí přitom platili Vítkovičtí nejvíc, když hráli v klidu. Jenže to už bylo většinou pozdě.

Extraligové play off není srandahokej hobíků po šichtě, emoce k němu patří. Stejně tak se realizační týmy snaží pro svoje mužstvo dosáhnout všemi dostupnými prostředky to nejlepší. Nedělní pátá bitva rozhodne, kdo postoupí do čtvrtfinále. To zásadní by se mělo odehrávat na ledě, nikoli prostřednictvím e-mailů, v telefonátech a při jednáních za stolem. Zvládnout klíčový duel může spíš ten, kdo se a dokáže se nad všechno ostatní povznést.

Plzeň - Vítkovice: Další trefa kapitána, Ondřej Kratěna vstřelil gól na 5:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Vítkovice: Další gól domácích! Jan Schleiss vstřelil gól na 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud