Pavel Bárta
30. července 2017 • 16:50

Divíte se, proč po Jágrovi stále nikde nesáhli? Nejste sami

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

U třineckého stadionu prý v týdnu parkoval porsche s floridskou poznávací značkou. Motor byl ještě teplý. Kdoví, komu ten kočár patřil, každopádně Oceláři při lovu na Jaromíra Jágra nejsou největším favoritem. V NHL se pořád najde pár mužstev, která mají důvod se o českého velikána zajímat. V kladenské šatně mu ještě nemusejí chystat místo, stejně tak není potřeba, aby v Třinci vyhnali halu o štok výš.



Trh s volnými hráči se otevřel 1. července. Záhy Florida oznámila, že s žijící legendou už nepočítá. Za okny bude srpen a 45letý útočník je pořád bez kontraktu. Tak dlouho na smlouvu v NHL Jágr ještě nečekal. „Nemyslím, že jsem tak špatný, abych mohl hrát v NHL,“ postěžoval si začátkem týdne. Stačil jeden tweet kolegy Zdeňka Jandy a maestrův výrok citovala zámořská hokejová média, centrifuga dohadů se roztočila nanovo. Dallas, Calgary, to dává smysl, psalo se třeba. Divíte se pořád, proč po něm ještě nikde nesáhli? Nejste zdaleka sami.

Roky mu nikdo neubere a na rychlosti nepřidá. Ale v mnoha ohledech strčí Jágr spoustu jiných a mladších pravých křídel v NHL do kapsy i teď. Po velkém třesku, který nastal po otevření výprodeje nechráněných hráčů, se situace uklidnila. Vzduchem už nelétají desítky milionů dolarů, autogramiáda skončila. Dějiny se dají do pohybu spíš až s blížícími se kempy.

V klubech provedou inventuru, přepočítají peníze zbývající k naplnění platového stropu i vlastní stavy a rozmyslí si, jestli při nákupech na někoho nezapomněli. Jágr a jemu podobní se nerušeně připravují se na další sezonu. A čekají, až se někdo z NHL ozve: „Zrovna ty jsi ten, koho jsme potřebovali, takže pěkně vítáme.“ Času dost, žádný kvalt.

Z Třince můžou poslat vrtulník vždycky.

Říkal jsem Jaromírovi, ať jde k nám do Philly, směje se Gudas
Video se připravuje ...

Jágr o budoucnosti: Když nebudu mít nabídku, odjedu a vrátím se příští rok
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud