Pavel Bárta
16. listopadu 2017 • 11:08

Kubalík se s Plzní rozloučil stylově, konečně mají všichni jasno

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěznou trefou rozhodl zápas proti Chomutovu a svým 16. gólem v sezoně uhájil vedení mezi extraligovými kulometčíky. V noci po utkání však už bylo jasné, že do třetice se Dominik Kubalík králem střelců nestane. Lídr gólové hitparády odchází do švýcarského Ambri, kde už v létě podepsal tříletou smlouvu, ale odkud mohl kvůli plnému stavu cizinců hostovat v Plzni.



Mohlo to přijít kdykoli. Stalo se to, k čemu se schylovalo už během víkendového Turnaje Karjala a co už dřív naznačil majitel plzeňského týmu Martin Straka: že 22letého reprezentanta těžko udrží. „Všem jsem řekl, že ve středu mám zápas v Plzni a nikomu nezvedám telefon,“ připomněl Kubalík po výhře nad Chomutovem.

Třeba už během duelu s Chomutovem něco tušil, třeba ne, možná se mu do hlavy podvědomě vkrádaly myšlenky na další velkou výzvu, která mohla být otázkou několika hodin. Každopádně na sobě nedal nic znát, hrál jako obvykle a s domovským klubem se rozloučil opravdu stylově, velkoryse a nejlíp, jak mohl. Nic na něm nebylo znát, hrál jako obvykle a nakonec brankou na 3:2 vystřelil Indiánům tři body.

Plzeň - Chomutov: Hrdina Kubalík! 11 sekund před koncem rozhodl utkání, 3:2
Video se připravuje ...

V této sezoně snad neminul týden, aby se kolem Dominika Kubalíka něco nedělo. Ztroskotání v ruské Ufě a následný úprk, který ho zavedl právě do Ambri, vůbec první vzájemný duel se starším bratrem Tomášem, nabídka smlouvy z Los Angeles Kings, návrat do reprezentace, kde se mu nepovedl zápas proti Švédsku, ale kde potom začal opět dávat góly.

Poslední trendy záležitostí byl Kubalíkův možný odchod do Švýcarska. Ambri si ho mohlo stáhnout kdykoli a jakmile v klubu ochladl zájem o centra Jeffa Taffea, dostala tahle varianta zřetelnější kontury. Švýcaři navrhli americkému veteránovi předčasné vypovězení smlouvy, další běh událostí závisel na tom, kdy a jestli vůbec se klub dokáže s hráčem rozejít. Taffův agent o sobě prý nedával pár dní vědět, ale teď mají konečně jasno všichni. Ambri, Dominik Kubalík i Plzeň, která podle toho taky může začít jednat.

Klenotu v jejich beztak nabité sestavě byla už česká soutěž byla malá, i kdyby si třetí korunu kanonýra nakonec vystřílel, prodloužený pobyt by Kubalíka už nikam neposunul. Takhle zkusí na druhý pokus proměnit šanci v kvalitním zahraničním angažmá. Švýcarská NLA má k džungli KHL daleko, tamní rychlý hokej by mu mohl vyhovovat víc, než těžkopádnému Taffeovi.

Nebude snadné přeladit zase na jinou soutěž. Ovšem jak Dominik Kubalík uspěje, to záleží víceméně na něm. Jedno období nejistoty skončilo, další začíná. Místy to bylo dost hektické, ale Kubalíkova podzimní sága je u konce. Pro klid jeho i všech, kterých se to týká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud