Pavel Janega
5. března 2014 • 14:52

Karol Kisel. Z fotbalového dříče se zrodil zákeřný bafuňář?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti se rval. Jako jeden z mála tam nechával všechno. Tribuny v Edenu ho zbožňovaly. Po ukončení kariéry se Karol Kisel vrhnul rovnýma nohama do bafuňařiny. Do té české, kde se chodí přes mrtvoly. A zatím mu to jde, ne?



Je otázkou, zda Karol Kisel v roli loutky jen poslouchá příkazy, nebo jestli se velkou měrou podílí na cestě, po které se Slavia vydala. Nesmlouvavé. Zákeřné. Mnohým lidem hnusící se.

Jisté ale je, že novou funkci na české poměry zvládá „dobře“. Jako správný bafuňář si zavolal kouče Miroslava Koubka a vůbec poprvé v životě profesionálnímu trenérovi do očí řekl, že má padáka.

Na tom by ještě nebylo nic neobvyklého, ve fotbale padají hlavy. Jde ale o formu, kterou on či jeho nadřízení zvolili.

„Kiselovo jednání mě překvapilo,“ netají Koubek. Divíte se? Ještě několik dní předtím mu vyjadřoval podporu. I po prohře 1:5 v Olomouci. Říkal mu, ať se o místo nebojí. Potřeboval na to silný žaludek, protože v úterý přiznal: „Rozhodnuto o Koubkově vyhazovu bylo po utkání se Sigmou.“

Drsné, co? A může to být ještě drsnější.

Nový kouč Alex Pastoor naznačil, že ho Slavia oslovila s nabídkou daleko dříve. Koubek se přitom kvůli vršovickému klubu vzdal čtyřleté smlouvy u reprezentační devatenáctky. Takovou cítil podporu. Ani v nejmenším netušil, že mu Kisel a spol. vrazí kudlu do zad.

Slušně řečeno, byl to podraz. A z fotbalového dříče se stává zákeřný bafuňář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud