Pavel Janega
8. července 2015 • 11:11

Paixao, nebo Lafata. Místo v základu Sparty je pouze pro jednoho

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterním utkání s Ludogorcem Razgrad (1:0) začal Marco Paixao, letní posila Sparty, potvrzovat pověst útočníka do vápna. Přesně načasoval svůj náběh na přední tyč a po centru Martina Frýdka skóroval. Bude to ale stačit na základní sestavu, jestli se David Lafata stihne uzdravit?



Paixao a Lafata jsou si v útočné hře nesmírně podobní. Oba vyhledávají místo pro zakončení uvnitř pokutového území, oba mají čich na góly. Ani jeden není kdovíjaký rychlík, to vynahrazují právě pohotovostí a přesností zakončení.

Lafatova výhoda spočívá v tom, že je nesmírně pracovitý směrem dozadu. Umí vypomoci záložníkům, odpracuje toho opravdu dost.

Tohle Paixaovi (zatím) chybí, protože dohání bídnou fyzičku. Je to vidět i při nábězích za obranu, které trenér Zdeněk Ščasný v systému 3 – 5 – 2 vyžaduje. Vlastně je to i další důvod, proč Lafata nemůže hrát vedle Paixaa, ve sprintech by Sparta se soupeřovými obránci prohrávala.

Ve dvojici vedle nich musí být vždy rychlonohý hráč, tedy Martin Frýdek (v prvním poločase) nebo Ladislav Krejčí (ve druhém poločase).

K velice rychlým hráčům se řadí i Kehinde Fatai, který však proti Razgradu hrát nemohl, protože je pokopaný od přípravného utkání s Třincem. Ve středu dopoledne dokonce chyběl i na tréninku a zůstal na hotelu v posilovně.

V systému 3 – 5 – 2 je tedy pouze jedno místo pro Paixaa, nebo Lafatu. Kdo má k němu blíž? V současné chvíli je to rozhodně portugalský forvard. Kapitána Sparty trápí zranění, kvůli kterému dost možná ani nestihne začátek sezony.

SYNOT TIP je novým generálním partnerem Sparty
Video se připravuje ...

Hušbauer o cizincích ve Spartě: Je to něco nového, zvykáme si
Video se připravuje ...

Podívejte se na góly Sparty proti Třinci. Trefil se Fatai i Steinhöfer
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud