Pavel Janega
29. dubna 2017 • 00:13

Boží Bóža. Z Rumuna, který dlouho zůstával mimo, je hrdina Sparty

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bóža. Tuhle přezdívku mu vymysleli spoluhráči Sparty. Oblíbili si ho prakticky hned. A teď konečně mohou i fanoušci. Před týdnem zaujal proti Plzni a v Příbrami předvedl ještě větší parádu – přihrál na obě branky Josefu Šuralovi. Nový hrdina Sparty, tím je Bogdan Vatajelu.



Dlouho byl mimo dění. S áčkem Sparty pouze trénoval, ale nehrál zápasy. Maximálně se podíval na lavičku náhradníků. Proto sbíral minutáž pouze v juniorském týmu.

A tam ho to nebavilo.

Jinak si neumím vysvětlit tu proměnu. Kde se vzala? Proč v juniorce nezářil tak, abyste si ihned řekli: ten kluk patří výš? Neměl takovou chuť? Možná, vždyť přicházel jako velká posila za jeden milion eur.

Pojďme ale postupně.

V zimě se čekalo, že do sestavy naskočí okamžitě. Vyplní post levého beka. Jenže první kritická chvíle nastala už při kondičních testech, jejichž výsledky letenské trenéry pořádně vyděsily. Hráče museli dávat do kupy pomalu. Klidně i během utkání na soustředění ve Španělsku si jej vzal stranou kondiční trenér Tomáš Malý a jel s ním jeden cvik za druhým.

Příbram - Sparta: Vatajelu odcentroval a Šural poslal hlavou Spartu do vedení
Video se připravuje ...

Nabrat kondici ale do startu jara nestihl, ani v přípravných utkáních neoslnil. A tak se postupně propadl až na pozici číslo tři za Costu a Matěje Hybše. „Aklimatizace bude v jeho případě nějakou dobu trvat,“ odrážela Sparta zvídavé dotazy, proč Vatajelu nehraje.

Stejně jako média a fanoušci se i letenský klub musel pomalu smiřovat s tím, že tahle posila byla střelbou vedle. Že se minula účinkem.

Až do minulého týdne.

To Petr Rada se slovy pro O2 Sport „mně už je to jedno…“ nasadil Vatajelua na levé křídlo – a riskantní tah mu vyšel. Maličký Rumun se odvděčil za důvěru skvělým výkonem, až mu při střídání tleskala celá Letná a zkušený kouč se mu ukláněl přímo na hřišti.

V Příbrami to bylo z Vatajeluovy strany ještě lepší. Svou aktivitou v ofenzivní části se podepsal pod obě branky Josefa Šurala. Vymyslel je, připravil, asistoval. „Bóža byl pro mě nejlepší hráč. Já jsem dal dva góly, ale oba jdou za ním,“ děkoval rumunskému spoluhráči střelec Šural.

Vatajelu je najednou pro Spartu slibným hráčem. A přestože přicházel jako krajní obránce, na křídle mu to sakra šlape!

Příbram - Sparta: Vatajelu má druhou asistenci, Šural druhý gól, Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:2. Letenští navázali na výhru s Plzní
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Vatajelu vypálil z dálky a těsně minul Hruškovu bránu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud