Pavel Janega
10. srpna 2017 • 18:32

Znásilní fotbal podruhé? Odvolání komise rozhodčích nedává smysl

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal už to jednou zažil. V roce 2011 se povedlo odvolat komisi rozhodčích Tomáši Paclíkovi, majiteli Plzně, s podporou Romana Berbra. Zbavili funkce předsedu Luďka Macelu a povýšili Dagmar Damkovou. „Znásilnili profesionální fotbal,“ prohlásil tehdy Dušan Svoboda, nynější šéf LFA. Jestliže dojde k odvolání i současné komise, s dovolením si vypůjčím stejná slova. Protože co jiného by to bylo?



Nedává totiž smysl, samozřejmě vyjma mocenských bojů, aby Michal Listkiewicz a spol. byli zbaveni svých funkcí. Vždyť na rozdíl od Damkové pracují transparentněji, komunikují s veřejností, poukazují na chyby sudích a donedávna, než to UEFA zarazila, zveřejňovali tresty.

Obraz rozhodčích se celkově zlepšil i na hřišti a kluby z nejvyšší soutěže to kvitují. Třeba zástupci Slavie děkovali komisi za práci v minulé sezoně, silný sponzor Fortuna dokonce stanovil podmínku, že v případě puče stáhne z fotbalu slíbené stovky milionů. Takovou podporu předchozí komise rozhodčích neměla, ani mít nemohla.

Mimochodem, útočné prohlášení FAČR potvrzuje ještě jednu věc.

To, že jejím faktickým šéfem je Roman Berbr , nikoliv podle šarže první místopředseda Zdeněk Zlámal. Přece není možné, že kolegové za jeho zády sepisují tiskovou zprávu a on si ji pročítá až po uveřejnění na svazovém webu. Bez jakékoliv konzultace.

Ale i takhle funguje současná fotbalová vláda po rezignaci Miroslava Pelty

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud