Pavel Janega
23. září 2017 • 19:53

34 zápasů bez prohry? Slávistickou radost z rekordu přebíjí další ztráta

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprohrát čtyřiatřicet utkání v řadě, to je úctyhodný počin. Zápis do historie, který se bude těžce překonávat. A který navíc stále nekončí. Klobouk dolů. Ale taky jediné, co může Slavii po nerozhodném duelu ve Zlíně (1:1) těšit. Rekord totiž zastínila další ztráta venku, už čtvrtá ze čtyř zápasů. A Plzeň mezitím utíká...



Rekord, který sebrali z rukou Sparty, ocení slávisté až s časem. Ne teď. Ve Zlíně zklamáním popadali na zem, sklopili hlavy. Bylo to prostě silnější než historická šňůra bez prohry. Pochopitelně. Přišla totiž další ztráta na půdě soupeře, kterou si po derby nechtěli připustit. Jenže venku jim to jednoduše nejde: Ostrava 0:0, Bohemians 0:0, Olomouc 1:1. A nově Fastav 1:1.

Slavia znovu dala příležitost Viktorii Plzeň, aby zvýšila svůj náskok v ligové tabulce. A ta na nic nečekala. Po čtvrthodině vedla v Mladé Boleslavi o dva góly. Pro červenobílé barvy to znamená propad na třetí místo a hrozivou ztrátu již osmi bodů na západočeského lídra. Tohle zkrátka radost z historického okamžiku přebije, ne že ne.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 1:1. Hosté mají rekord, padl vlastenec i penalta
Video se připravuje ...

Co je příčinou zbytečných bodových ztrát? Jalová ofenziva. Zatímco směrem dozadu „sešívaní“ problém nemají, spolu s Plzní inkasovali nejméně branek (pouze dvě), v útoku to skřípe. Jedenáct gólů je s ohledem na Viktorii (18), ale i Olomouc (16) nebo Jablonec (14), zoufale málo.

Často je vidět, jako ve Zlíně, že jim chybí lehkost prosadit se jednoduchou kombinací. Zavřená soupeřova obrana je nutí vymýšlet až moc složité operace, které nemají zdárný účinek. A pokud ano, selhává pro změnu chabá koncovka: Van Buren z bezprostřední blízkosti přestřelí, Škoda hlasitě vyčiní Hušbauerovi za špatnou přihrávku i jeho nezdařilé pokusy, a když konečně padne gól, tak po rohovém kopu s notnou dávkou štěstí.

Jako by slávisté postrádali klid. Vypadají zbytečně nervózně a hrají tak, aby hlavně něco nezkazili. Jako v závěru střídající Zmrhal, jenž ze solidních pozic jednou trefí bránícího stopera a podruhé nesmyslně přestřelí. Troufnu si tvrdit, že v minulé sezoně by tyto akce zakončil dvěma góly. Z čeho to vychází? Z nabitého kádru, v němž je složité se prosadit do základní sestavy? I tyhle drobné nuance mohou rozhodovat o výsledcích a Slavia se jimi musí detailně zabývat. Jinak se bude titul dál vzdalovat. Plzeň vypadá, že ji snad nikdo nezastaví.

Zlín - Slavia: Další Vukadinovičovu tutovku zmařil včasným vyběhnutím Laštůvka
Video se připravuje ...

Zlín - Slavia: Vukadinovič po rychlém úniku napálil balon do tyče
Video se připravuje ...

Bořil a Vukadinovič bojují o míč
Bořil a Vukadinovič bojují o míč

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud