Pavel Kalouš
8. července 2011 • 19:48

BLOG: Rosický konkurenci potřebuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PAVEL KALOUŠ - Je jako voják v záloze, který se během pár okamžiků může souhrou náhod překvapivě ocitnout v první linii. A v plné palbě. Tak nějak si možná připadá fotbalista Tomáš Rosický, kolem kterého je teď v Arsenalu pořádně rušno.



Přesněji řečeno, rušno je spíš kolem jeho dvou hvězdných spoluhráčů Samira Nasriho a Ceska Fábregase. Po prvním touží Manchester United, druhého zase vábí Barcelona. A londýnský klub zřejmě v obou případech ostrouhá.

Dobrá zpráva? Dalo by se to tak chápat. Česká reprezentace před podzimním finále evropské kvalifikace nutně potřebuje, aby se „Rosa“ zase dostal do zápasového rytmu.


A tohle přání se při vší úctě ke třicetiletému špílmachrovi v nabitém kádru Arsenalu splní zřejmě už jen v případě, že Nasri a Fábregas dají „kanonýrům“ sbohem. Pak by totiž kouči Arsénu Wengerovi mohl vytrhnout trn z paty právě Rosický.

Má to jeden háček. Jestliže „Malý Mozart“ věří, že ještě nepatří do starého železa a stále se může vrátit na fotbalový Olymp, musí se o místo v sestavě v Arsenalu umět poprat.

Ulehčovat si cestu za snem pohodlnými zkratkami by mu nemuselo prospět. Kdepak, pokud se má vrátit do hvězdné formy, potřebuje o místo bojovat a měřit se jen s těmi nejlepšími. Tedy s hráči, jako je Nasri nebo Fábregas.

Právě proto by Rosický při sledování přestupových spekulací radostí jásat rozhodně neměl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud