Pavel Novotný
19. dubna 2017 • 20:45

Těhotenství královny Sereny? Tenisový trůn se otevírá pro Karolínu Plíškovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna legenda odchází, druhá se vrací... Devatenáctý duben roku 2017 přinesl do tenisového světa pořádné zemětřesení. Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová oznámila, že očekává narození prvního potomka a minimálně na čas se z tenisového kolotoče vytratí. To vše v den 30. narozenin na kurty se vracející Marie Šarapovové. Konec či přerušení kariéry Sereny však otevírá obrovské šance zaútočit na post světové jedničky pro další. A především pro Karolínu Plíškovou.



Angelique Kerberová, Caroline Wozniacká, Simone Halepová, Agnieszka Radwaňská či Garbine Muguruzaová… Všechny tyto tenistky a mnohé další byly svého času pasovány na budoucí tenisové královny.

Až na prvně dvě jmenované se to ani jedné zatím nepodařilo naplnit. A ani bojovná Němka či nezničitelná dánská tenistka nebyly často považovány za ty „pravé“ světové jedničky. Tento primát patří a patřil výhradně Sereně Williamsové.

Vítězka 72 turnajů Serena Williamsová však oznámila, že je ve dvacátém týdnu těhotenství. Svůj (zatím) poslední třiadvacátý grandslamový titul získala na letošním Australian Open již v osmém týdnu těhotenství. Zda se někdy v budoucnu pokusí přidat další, zůstává otázkou.

Co však odchod mladší ze sester Williamsových znamená? Především se otevírá šance pro její soupeřky. A zvláště pak pro Karolínu Plíškovou. Světová trojka totiž má ze světové špičky suverénně nejlepší formu, úřadující světová jednička Angelique Kerberová je prozatím jen stínem tenistky z minulého roku. A v jaké formě se vrátí na kurty pětinásobná grandslamová šampionka Maria Šarapovová, zůstává otázkou.

A další kandidátky? Velké naděje vkládají tenisoví oborníci do v letošní sezoně výborně hrající Britky Johanny Kontaové, francouzské bojovnice Kristině Mladenovicové či s novou energií bojující Caroliny Woznické.  Žádná z nich však zatím nedosahuje bilance Karolíny Plíškové, které se letos může pyšnit dvěma turnajovými triumfy a zápasovou statistikou 23 výher a čtyř porážek.

Pokud lounská rodačka udrží parádní formu i v nadcházející antukové části sezony, nic nebrání tomu, aby svůj titul české jedničky posunula na tu nejvyšší úroveň.


 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud